Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш 5% отстъпка за всяка поръчка.

Разтвори за контактни лещи

Разтвори за контактни лещи

Разтвори за контактни лещи

Разтворите за контактни лещи са изключително важни за безпроблемната употреба на контактни лещи. Те са задължителни при всички контактни лещи и служат за дезинфекция ( почистване ) и/или съхранение, освен в случаите, когато ползвате еднодневни контактни лещи. Използвайки качествени продукти и спазвайки описанията на производителите си гарантирате качествено зрение.

Brand: Alcon
OPTI-FREE® PureMoiist® е многофункционален дезинфекциращ разтвор на световния лидер в офталмологията Alcon. Предназначен е за почистване, дезинфекция,..
22,89 лв.
JAN: 300 мл.
Brand: Alcon
OPTI-FREE® Express® е многофункционален дезинфекциращ разтвор на световния лидер в офталмологията Alcon. Предназначен е за почистване, дезинфекция, ре..
17,80 лв.
JAN: 355 мл.
Brand: Bausch Lomb
Biotrue® е многофункционален разтвор за почистване, дезинфекция, рехидратиране и съхранение на всички видове меки контактни лещи. Разтворът разполага ..
23,99 лв.
JAN: 420 мл.
Brand: Bausch Lomb
ReNu MultiPlus на Bausch + Lomb излиза на пазара през 1997 г. и е първият многофункционален разтвор за лещи, който прави ненужно ензимното почистване ..
18,70 лв.
JAN: 420 мл.
Brand: Alcon
OPTI-FREE® PureMoiist® е многофункционален дезинфекциращ разтвор на световния лидер в офталмологията Alcon. Предназначен е за почистване, дезинфекция,..
12,29 лв.
JAN: 90 мл.
Brand: Alcon
OPTI-FREE® Express® е многофункционален дезинфекциращ разтвор на световния лидер в офталмологията Alcon. Предназначен е за почистване, дезинфекция, ре..
10,60 лв.
JAN: 120 мл.
Brand: Bausch Lomb
ReNu MultiPlus на Bausch + Lomb излиза на пазара през 1997 г. и е първият многофункционален разтвор за лещи, който прави ненужно ензимното почистване ..
11,70 лв.
JAN: 100 мл.
Brand: Bausch Lomb
Biotrue® е многофункционален разтвор за почистване, дезинфекция, рехидратиране и съхранение на всички видове меки контактни лещи. Разтворът разполага ..
12,85 лв.
JAN: 100 мл.
Brand: Bausch Lomb
Boston® Simplus® е комбинираният разтвор за твърди контактни лещи на Bausch + Lomb. Той изключително ви улеснява в грижата за твърдите лещи, като едно..
18,80 лв.
JAN: 120 мл.
Brand: Bausch Lomb
Boston® Advance™ Conditioning е разтвор за съхранение, специално разработен за твърди лещи и твърди газопропускливи лещи. След като лещите са вече до..
19,85 лв.
JAN: 120 мл.
Brand: Bausch Lomb
Boston® Advance™ Cleaner е от серията разтвори за твърди лещи на Bausch and Lomb. Той се използва само за почистване на твърдите лещи, които после се ..
19,35 лв.
JAN: 30 мл.
Brand: Bausch Lomb
EasySept е пероксиден разтвор Bausch + Lomb за почистване и дезинфекция на меки лещи – включително и всички силиконови лещи. Отстраняването на всички ..
27,50 лв.
JAN: 360 мл.
Показани са от 1 до 12 от 12 резултата (1 страници)

Защо да използвам разтвор за контактни лещи?

Освен ако ползвате еднодневни контактни лещи, във всички други случаи задължително трябва да ползвате разтвор за почистване и дезинфекция. Той почиства лещите от липидите, които се полепват по повърхността, дезинфекцира и допълнително овлажнява контактните лещи. Разтворите за контактни лещи са специално разработени и нямат заместители, не се подлъгвайте да използвате физиологични и/или други течности, защото рискувате да навредите на зрението. Всички тези свойства правят разтвора за контактни лещи незаменим.

Как да избера разтвор за контактни лещи?

За да подберете подходящ разтвор за контактни лещи е необходимо първо да установите вида на Вашите контактни лещи.

Ако използвате меки контактни лещи има два варианта в зависимост от личните предпочитания. Мултифункционалните разтвори за контактни лещи са всичко в едно. Те служат, както за почистване така и за съхранение и хидратиране на лещите. Ако ползвате силиконови контактни лещи, трябва да имате предвид, че по-новите разтвори са разработени за тях, като предлагат допълнително овлажняване.

Другият вариант за дезинфекция са пероксидните разтвори за контактни лещи. Те са най-мощното средство за дезинфекция, но за съжаление боравенето с тях изисква повече внимание! Всички тези разтвори в своите опаковки съдържат бутилка с течност и специален контейнер. Когато поставите лещите в контейнера и налеете от разтвора след определено време ще започне да протича реакция ( започнат да излизат мехурчета, наподобяващи кипене на вода ). Тя ще трае известно време - най-малко 4-5 часа, като може да достигне до 6 часа в зависимост от вида на разтвора.

Никога не отваряйте разтвора по време на реакцията, никога не използвайте разтвора за директно почистване или накапване в очите и винаги спазвайте оказаните от производителя инструкции. Ако не спазвате указанията рискувате сериозно да навредите на очите си!

Ако ползвате твърди контактни лещи можете да се възползвате от няколко системи за почистване. Както и при меките, така и при твърдите контактни лещи съществуват мултифункционални разтвори. Те вършат отлична работа и са много предпочитани в последните години. Отделно от тях съществуват и системи от разтвори за почистване и съхранение. Те са двукомпонентни – разтвор за почистване и отделен разтвор за съхранение.

Използвайте единия разтвор за почистване, а другия за съхранение. Ако желаете може да ползвате и пероксидните разтвори за почистване на контактни лещи. Те вършат отлична работа, но както казахме по-горе, има нужда от допълнително внимание при боравенето с тях.

Колко време мога да използвам разтвор за контактни лещи?

Всички разтвори ( с малки изключения ) съдържат консервант. Целта е той да пази активните съставки от разграждане. Когато отворим бутилката с разтвор този консервант започва да работи. В продължение от около 45 до 60 дни ( в зависимост от модела на разтвора) може да сте сигурни, че разтворът ще има свойствата да почиства и/или съхранява контактните лещи. След този период, консервантът ще изчезне и активните съставки ще се разградят. Тогава и разтворът ще се превърне във физиологичен. За да сте сигурни, че почиствате контактните си лещи, качествено използвайте нови разтвори, колкото се може по-често!

Онлайн магазин Lensin ви дава възможност да закупите подходящ разтвор за лещи, който ще ви гарантира максимален комфорт и ще удължи живота на продуктите за контактна корекция. В този раздел са представени едни от най-добрите разработки на световния пазар, дело на водещите световни производители: Alcon и  Bausch &Lomb. Разтворите се предлагат в различна разфасовка от 360 до 90мл.

Какво представляват съвременните разтвори?

Разтворите за контактни лещи, налични на съвременния пазар, са универсално решение. Те почистват, дезинфекцират, овлажняват, изплакват и съхраняват меките лещи, а някои емулсии служат за разтваряне на специалните ензимни почистващи препарати. Всеки продукт има специфичен състав.

Разтворът за контактни лещи може да съдържа:

  • Специални полимери, които премахват протеинови и липидни отлагания, остатъци от козметика и др;
  • Активни съставки, които защитават лещите, а по този начин и очите от микроорганизми и бактерии;
  • Специални овлажняващи съставки, които осигуряват дълготрайна хидратация на повърхността на очите и меките лещи;

Един от най-популярните разтвори за лещи е универсалното решение ReNu MultiPlus от Bausch & Lomb. Този разтвор почиства и дезинфекцира лещите, а също така предотвратява образуването на протеинови отлагания, като по този начин допринася за комфорта при дългосрочно носене на контактните лещи.

ReNu MultiPlus е предназначен също за изплакване и омокряне на лещите, осигурявайки оптимален комфорт при носене на всички видове лещи, включително такива от силикон хидрогел. Разтворът ReNu MPS е специално разработен за пациенти със свръхчувствителност на очите, склонни към алергични реакции.

Bausch & Lomb наскоро пусна и най-новия си мултифункционален разтвор за контактни лещи BioTrue на пазара. Неговата уникалност се състои в това, че има същото ниво на pH каквото е нивото на естествената сълза, синтезирана в окото. Разтворът използва смазващо и овлажняващо вещество, присъстващо в тъканите на окото, което успешно предотвратява разграждането на естествените слъзни протеини.

Американската марка Alcon е отлично представена в нашия каталог. Мултифункционалните разтвори за контактни лещи на този бранд имат уникална формула и са с достъпна цена. Компанията също се погрижи за създаването на продукт, помагащ за удобното носене на контактни лещи. Opti-Free Express е известен не само като ефективен дезинфектант, но и като хипоалергенно средство.

Какво представлява пероксидната система за почистване?

Peroxide System е разтвор за ежедневна поддръжка на контактните лещи, залагащ на дезинфекциращите свойства на водородния прекис с ниво на концентрация 3%. 3-процентният разтвор на водороден прекис е в състояние ефективно да унищожи широк спектър от микроорганизми и следователно е много ефективен дезинфектант.

Пероксидните системи подпомагат ефективното почистване на лещите, като по този начин удължават експлоатационния им живот. Съставът на този тип разтвори включва неутрализатор, който ви позволява да прехвърлите лещите, почистени с пероксид в неутрален разтвор, безопасен за очите.

Процесът на неутрализация на пероксида отнема определен брой часове, така че има задължителни условия за използване на пероксидните системи: трябва да се спазва времето за третиране на лещите в разтвора, посочено в инструкциите, както и да се използва специален контейнер, включен в комплекта.

Въпреки че пероксидните системи са много ефективни срещу микроорганизми, след като разтворът се неутрализира, тъй като не съдържа консерванти, те се превръщат в среда, в която може да започне растеж на микроби. Следователно пероксидните системи са ефективни само за ежедневна употреба. Ако лещите са били съхранявани в такъв разтвор повече от 1 ден, те трябва да бъдат повторно дезинфекцирани.

Тук ще откриете идеалния разтвор за лещи на най-ниска цена.