Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш 5% отстъпка за всяка поръчка.

Biofinity® (1 леща)

месечни контактни лещи

Biofinity® (1 леща) месечни контактни лещи
Biofinity® (1 леща) месечни контактни лещи
Biofinity® (1 леща) месечни контактни лещи
Biofinity® (1 леща) месечни контактни лещи
Biofinity® (1 леща) месечни контактни лещи
Biofinity® (1 леща) месечни контактни лещи
Biofinity® (1 леща)

месечни контактни лещи

  • Доставка: 24 - 48 ч.
  • Артикул: 14
  • UPC: 829196726828
12,10 лв.

Възможни варианти

Описание на контактни лещи Biofinity® (1 леща)

Biofinity са едномесечни силикон-хидрогелни контактни лещи за корекция на късогледство и далекогледство, произведени от CooperVision (Купър Вижън). Те са предназначени за дневно носене, но са и сертифицирани от FDA ( Федерална агенция по лекарства на САЩ ) за непрекъснато носене до 6 денонощия.

Материалът, ( comfilcon A ), от който са изработени позволява много висока кислородна пропускливост ( 160 Dk/t при @ -3.00 ) и в съчетание с 48% водно съдържание, лещите осигуряват много добър комфорт комфорт и поносимост от окото.

Biofinity са произведени по патентована Aquaform® технология, която позволява естествено овлажняване и задържане на водата в лещата. Това намалява дехидратацията на лещите и увеличава допълнително комфорта при продължителното носене.

Biofinity са доказал се високотехнологичен, модерен продукт за хора с напрегнато ежедневие. Те помагат да се следва нормален ритъм на живот. Служат без да създават проблеми като разместване, сухота, замъгляване на зрението и други неудобства.

Нуждаете се от многофункционален разтвор за почистване, дезинфекция, рехидратиране и съхранение на Biofinity

Едномесечните контактни лещи Биофинити осигуряват ясно зрение, комбинирано с невероятен комфорт. Продукт на американската компания Купър Вижън – световен лидер в производството на продукти за контактна корекция на зрението, те са проектирани за ежедневно носене както през деня, така и през нощта. Посочената цена е за 1 брой контактна леща.

Висока кислородна пропускливост, съчетана с високо водно съдържание

Лещите Biofinity са силикон-хидрогелни лещи от трето поколение, които се характеризират с добра омокряемост и мекота, съчетани с висока кислородна пропускливост. Обикновено това са несъвместими неща - мекота и висока пропускливост на кислород, но американската компания Cooper Vision е успяла да покрие всички изисквания за максимален комфорт при продължително носене на лещите.

Показателен атестат за качеството на продукта са изцяло положителните за месечните Biofinity лещи мнения. Огромна част от потребителите споделят, че се радват на невероятно удобство при тяхното носене, без сухота в очите и какъвто и да е друг дискомфорт. Лещите Биофинити са отлично решение за корекция на зрението защото:

  • Материалът поддържа оптималното съдържание на влага и намалява натрупването на отлагания по повърхността на лещата;
  • Високата кислородна пропускливост гарантира доброто здраве на очите;
  • Профилът със заоблени ръбове намалява триенето между контактната леща и клепача.

Поради по-високото съдържание на силикон е възможно контактните лещи Biofinity да се замърсяват малко по-бързо. Очевидно поради тази причина в САЩ и Канада те са класифицирани като 2-седмични.

Не забравяйте, че в случай на продължително носене, силикон-хидрогелните лещи е силно препоръчително да се свалят на всеки 6 денонощия, да се почистват и да бъдат оставени в пресен разтвор поне за  6 часа. Причината за това е, че при продължителен престой в очите, лещите не се почистват и могат да се натрупат липидни отлагания на повърхността на лещата.

Подходящи за продължително носене

Лещите са произведени по патентованата технологията Aquaform®. Тази иновативна технология съчетава материалите по уникален начин, което позволява задържане на водата в лещите. Aquaform® осигурява висока пропускливост на кислород, като същевременно поддържа лещите влажни, меки и гъвкави.

На фона на отлично балансираната комбинация от от висококачествен материал comfilcon A, усъвършенстван дизайн и превъзходни оптични свойства, лещите Biofinity се предлагат на много достъпна цена. Благодарение на високата им кислородопропускливост и влагосъдържание, те се усещат изключително удобно през целия ден.

Месечните контактни лещи Biofinity са предназначени за ежедневно носене, но също така са сертифицирани от американската агенция по храните (FDA) за непрекъснато носене до 6 денонощия. Те са от онези продукти за контактна корекция на зрението, с които не е проблем да преспите. Правим уговорката, че този начин на носене винаги трябва да бъде одобрен от офталмолог.

Показания за употреба

Лещите са изработени от патентован силикон-хидрогелен материал с влагосъдържание 48%, който се характеризира с висока кислородна пропускливост (Dk). Благодарение на манипулационно оцветяване, те имат син нюанс, което ги прави по-видими и по-удобни при боравене.

Всяка леща се доставя стерилна, опакована в блистер с опаковъчен разтвор. Лещите са предназначени за коригиране на аметропия (миопия или хиперметропия с астигматизъм) при хора с факични или афакични здрави очи. Лещите Biofinity® comfilcon A и Biofinity® XR са подходящи за носене от хора с астигматизъм, ненадвишаващ 2.00 диоптъра, който не засяга зрителната острота.

Указания за правилна употреба

Този продукт на Cooper Vision USA е предназначен за многократна индивидуална употреба в домашни условия при спазване на инструкциите за употреба с цел коригиране на зрението. Лещите трябва да се почистват и дезинфекцират от потребителя след всяка употреба. За тази цел се използват съвместими с материала на лещата мултифункционални и пероксидни разтвори, както и контейнери за съхранение.

Лещите, изработени от патентования материал Comfilcon A Biofinity, не съдържат лекарствени препарати, материали от животински и (или) човешки произход, не влияят върху способността за управление на превозно средство. Могат да се използват от всички категории лица при липса на противопоказания.

За да съхраните отличните експлоатационни качества на всяка леща, е важно да подхождате към този продукт максимално отговорно. Преди всяко боравене, ръцете трябва да са измити и подсушени. Препоръчително е ръцете да се мият с неутрален сапун (приблизително ниво на pH -7). Подсушаването се прави с хавлиена кърпа, която не отделя мъх или власинки, които биха могли да полепнат по лещата.

Абсолютно нежелателно е използването на слюнка или други течности, различни от подходящ разтвор за смазване или повторно намокряне на лещите Biofinity Comfilcon. Препоръчително е да имате под ръка малък флакон с разтвор, в случай че се наложи почистване на леща в периода на носене.

Ако по някаква причина лещата е била изложена на въздух (не в окото или в блистерната опаковка), тя ще изсъхне и ще стане чуплива, поради специфичните характеристики на материала. В този случай лещите не бива да се използват. Продуктът трябва да се изхвърли и замени с нов, чиито качества не са компрометирани.

Ние ви предлагаме месечните контактни лещи Биофинити на невероятно изгодна цена. Това ви задължава да спазвате стриктно указания срок за подмяна. Не превишавате едномесечния срок за носене дори с ден. Поръчайте нов чифт или единична бройка (в случай че се коригира зрението само на едното око) поне седмица преди изтичане на срока на употреба. Препоръчително е да се отбележи/запише датата, на която лещата е използвана за първи път.

Спецификация на контактни лещи Biofinity® (1 леща)
Материал
Вид Силикон-хидрогел
Име Comfilcon A
Водно съдържание (%) 48
Кислородна преносимост (DK/t) при @-3.00 160
УВ Филтър Не
Дизайн
Базисна кривина (мм) 8.6
Диаметър (мм) 14.00
Дебелина в центъра (мм) при @-3.00 0.11
Асферична повърхност Да
Информация за употреба
Препоръчителен режим на използване Дневен
Сертифицирани за непрекъснато използване До 6 дни
Сертифицирани като терапевтични Не
Срок на подмяна след първоначална употреба 1 месец
Мнения на клиенти за контактни лещи Biofinity® (1 леща)

Напишете отзив

Сходни на Biofinity® (1 леща) контактни лещи