Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш 5% отстъпка за всяка поръчка.

Air Optix® Night & Day® Aqua (1 леща)

месечни контактни лещи

Air Optix® Night & Day® Aqua (1 леща) месечни контактни лещи
Air Optix® Night & Day® Aqua (1 леща) месечни контактни лещи
Air Optix® Night & Day® Aqua (1 леща) месечни контактни лещи
Air Optix® Night & Day® Aqua (1 леща) месечни контактни лещи
Air Optix® Night & Day® Aqua (1 леща)

месечни контактни лещи

  • Доставка: 24 - 48 ч.
  • Артикул: 7
19,50 лв.
Промо: Вземи 6 опаковки за 16,35 лв. за бр. и спести общо

*Важи при поръчка на минималното описано количество без значение от вариантите/диоптрите!

Възможни варианти

Описание на контактни лещи Air Optix® Night & Day® Aqua (1 леща)

Air Optix® Night & Day® Aqua са контактните лещи с най-висока кислородна пропускливост от всички меки и твърди контактни лещи. Те са меки едномесечни силикон-хидрогелни контактни лещи на световния лидер в офталмологията - Alcon и са предназначени за корекция на късогледство и далекогледство.

Благодарение на изключително високия приток на кислород до роговицата, който осигуряват Air Optix® Night & Day® Aqua са сертифицирани от FDA (Агенция за храните и лекарствата - САЩ) за терапевтични контактни лещи и дори се използват като "превръзка" за роговицата след наранявания или хирургични интервенции. Също така са сертифицирани за продължително носене с преспиване до 30 последователни денонощия. ВАЖНО - винаги се консултирайте с офталмолог ако изберете да преспивате с контактни лещи.

Като част от фамилията Air Optix®, тези контактни лещи са произведени с патентованата от Alcon технология SmartShield®. Тази технология създава постоянен, тънък плазмен защитен слой на повърхността на лещите. Той минимизира липидните отлагания и ги поддържа чисти и комфортни през целия ден, от първия до тридесетия ден. Благодарение на SmartShield®, Air Optix® Night & Day® Aqua са устойчиви и към влиянието на грима и козметиката.

Гаранция за комфорт при продължително носене

Air Optix Night & Day Aqua са меки месечни лещи, разработени за продължително носене през деня и нощта. Благодарение на високата си кислородна пропускливост, те позволяват на очните тъкани да дишат активно, независимо от времето на деня и продължителността на употреба. Предлагаме опаковка от 1 брой контактна леща - подходящо решение като резервен вариант и при корекция на зрението само на едното око.

Различното при меките лещи на Alcon е материалът. Те са изработени от Lotrafilcon B, който включва силикон и хидрогел. Двата материала осигуряват на лещите висока кислородна пропускливост и устойчивост на скъсване. С тях роговицата е защитена от хипоксия благодарение на безпрепятственото подаване на въздух към очните тъкани.

Предимствата на Air Optix Night & Day Aqua включват:

  • Активна омокряемост. Силикон- геловият материал не отблъсква влагата, така че контактните лещи остават мокри при непрекъснато носене цял месец без допълнителни грижи;
  • Асферичен дизайн. Специалното покритие на предната повърхност на меките контактни лещи минимизира сферичните аберации и допринася за ясното възприемане на изображението и стабилната корекция на зрението. Освен това биоасферичният дизайн гарантира правилното прилягане на меката контактна леща и пълна съвместимост с повърхността на роговицата;
  • Комфорт при носене. Лещите могат да се носят до 30 дни без да се свалят дори през нощта. Можете да закупите лещи Air Optix Night and Day за един месец и да не се притеснявате за тях нито през деня, нито по време на сън. Те не предизвикват дразнене и зачервяване на очите;
  • Изключително гладка повърхност Лещите ден и нощ на Air Optics се подлагат на специална плазмена обработка, което ги прави максимално гладки и устойчиви на всякакви замърсявания и отлагания;
  • Лекота на използване. Съставът на лещите включва овлажняващи компоненти, които значително опростяват поставянето / свалянето на Air Optix.

Лекарите предпочитат да използват Air Optix Day & Night като превръзка за роговицата на окото (терапевтични лещи). Можете да закупите бандажна леща, като посочите диоптър 0,00 при избора на параметри.

Лещи, с които можете да спите

Air Optix Night&Day  са силикон-хидрогелни месечни контактни лещи на престижната марка Alcon, с които можете да спите. Те осигуряват на потребителите гъвкавост в графика им за носене и са най-препоръчителната марка за пациенти, на които се налага да спят с лещите.

Тези контактни лещи са одобрени от FDA за ежедневно носене и до 30 нощи непрекъснато носене. Нощните и дневни лещи също така осигуряват по-голяма кислородна пропускливост (175 Dk/t) от всички други меки контактни лещи, налични на пазара.

Air Optix Aqua имат уникална молекулярна структура, която позволява вода (йони) и кислород да преминават безпроблемно през лещите. Те все още имат най-високата скорост на пропускане на кислород сред други подобни продукти. Лещите на Alcon имат революционен дизайн, базиран на модерни технологии, така че да получите най-удобното прилягане.

Този дизайн намалява триенето, създадено между контактната леща и долната част на клепача. В допълнение, серията контактни лещи Air Optix Night and Day Aqua, които ви предлагаме на достъпна цена, имат специално обработена повърхност, която им помага да бъдат устойчиви на вредни отлагания, които потенциално могат да навредят на зрението ви.

Благодарение на уникалната технология за плазмена обработка на повърхността на лещите, се предотвратява натрупването на протеинови и липидни отлагания. Червените очи може да са знак, че очите не получават достатъчно кислород. Липсата на кислород може да застраши нормалната функция на окото и да причини дискомфорт при носене на лещите.

При носенето на контактни лещи Air Optix® Night & Day® Aqua, които са изработени от много пропусклив за кислород материал, пациентите обикновено не се оплакват от подобни проблеми. При тези лещи кислородът достига до окото дори по време на сън. Ето защо можете да не се разделяте с тях дори през нощта в рамките на допустимия срок от 30 дни.

Как да носите и съхранявате лещите?

Air Optix Night and Day (lotrafilcon A) са предназначени за ежедневно носене (носени само в будно състояние) или продължително носене (носени в будно състояние и по време на сън) до 30 нощи. Не всеки може да носи лещите непрекъснато в продължение на 30 нощи. Около 80% от потребителите предпочитат да носят лещи с паузи за почистване повече от веднъж седмично, а само 20% от потребителите могат да ги носят непрекъснато в продължение на цели 30 дни.

При непрекъснато носене до 30 дни може да се появи усещане за песъчинки в очите, сухота, зачервяване или замъглено виждане, ако не се извършва ежедневното почистване на лещите през нощта, като пушенето увеличава този риск. Ако лещите са били свалени преди срока на употреба, те трябва да бъдат почистени и дезинфекцирани преди повторното им поставяне. За целта са подходящи многофункционалните разтвори на Алкон.

Спецификация на контактни лещи Air Optix® Night & Day® Aqua (1 леща)
Материал
Вид Силикон-хидрогел
Име Lotrafilcon А
Водно съдържание (%) 24
Кислородна преносимост (DK/t) при @-3.00 175
УВ Филтър Не
Дизайн
Базисна кривина (мм) 8.6
Диаметър (мм) 13.8
Дебелина в центъра (мм) при @-3.00 0.07
Асферична повърхност Да
Информация за употреба
Препоръчителен режим на използване Дневен или Непрекъснато носене до 30 денонощия
Сертифицирани за непрекъснато използване До 30 дни
Сертифицирани като терапевтични Да
Срок на подмяна след първоначална употреба 1 месец
Мнения на клиенти за контактни лещи Air Optix® Night & Day® Aqua (1 леща)

Напишете отзив

Сходни на Air Optix® Night & Day® Aqua (1 леща) контактни лещи