Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш код за 10% отстъпка на твоя имейл адрес!

Еднодневни контактни лещи

Еднодневни контактни лещи

Еднодневни контактни лещи

Еднодневните контактни лещи стават все по предпочитан начин за корекция на зрението. С тях елиминирате досадните грижи свързани с почистване и съхранение и в допълнение получавате повече по-голям комфорт при употребата им.

Brand: Bausch Lomb
Еднократните контактни лещи Biotrue 1 Day на Bausch + Lomb са последно поколение лещи на пазара. Иновацията, която ги отличава от останалите продукти..
44,82 лв.
JAN: 30 лещи
Brand: Alcon
{ "@context": "https://schema.org", "@type": "FAQPage", "mainEntity": [ { "@type": "Question", "name": "Каква зрителна нед..
39,06 лв.
JAN: 30 лещи
Dailies® Total 1™
НОВО
Brand: Alcon
{ "@context": "https://schema.org", "@type": "FAQPage", "mainEntity": [ { "@type": "Question", "name": "Каква зрителна нед..
59,90 лв.
JAN: 30 лещи
1 Day Acuvue Moist на Johnson & Johnson са еднодневни контактни лещи. Те са от хидрогелен материал с 88% кислородна пропускливост. Имат ..
51,24 лв.
JAN: 30 лещи
Brand: Alcon
FreshLook One Day са еднократни цветни лещи. Резултат от съчетанието на най-доброто от уникалните технологии, с които се произвеждат лещите Focus Dail..
50,40 лв.
JAN: 10 лещи
Brand: Bausch Lomb
Soflens Daily Disposible на Bausch + Lomb е първата асферична еднодневна контактна леща в света. При създаването им Bausch Lomb прилагат всичките си ..
34,56 лв.
JAN: 30 лещи
Показани са от 1 до 6 от 6 резултата (1 страници)

Как да избера еднодневни контактни лещи?

Разработени в началото на 90-те години на миналия век, бързо навлизат в ежедневието на активните хора. Материалите, от които най-често се произвеждат са различни видове хидрогелове и много по-рядко силикон хидрогел. През годините развитието на еднодневните контактни лещи е много бурно и вече можете да коригирате освен късогледство и далекогледство и астигматизъм и пресбиопия в зависимост от вашите нужди.

Кои еднодневни контактни лещи са комфортни?

От гледна точка на комфорта има два основните фактора – водното съдържание и формата на ръбовете на еднодневните лещи, това важи за всички контактни лещи. Имайте предвид, че формата на окото, дизайна на лещата ( кривини ), ежедневната среда и други фактори също влияят на комфорта и е много трудно да се даде общо правило.

Водното съдържание дава огромно предимство за комфорта при носенето на еднодневни контактни лещи. Най-често, съдържанието на вода в тези лещи е над 55%, като може да стигне до 78%, благодарение на хидрогелните материали, от които са направени. Високото водно съдържание прави еднодневните контактни лещи меки, което води до по-лесно приспособяване. За съжаление, обаче боравенето ( поставяне и сваляне ) с тях става по-трудно. Имайте предвид, че някои производители добавят различни овлажняващи агенти, с което да подпомагат целодневния комфорт.

Всеки път когато се премигва, клепачът прави триене с ръба на контактните лещи. Това е и основна причина за дискомфорт. Всички големи производители на еднодневни контактни лещи разработват отделни дизайни на ръбовете , някои ги изтъняват, други променят формата им. В допълнение с високото водно съдържание, различните дизайни на ръбовете водят до по-лесна адаптация и по-голям комфорт. 

Кои еднодневни контактни лещи са здравословни?

Тук основните фактора са два - кислородна преносимост ( количество кислород, което може да премине през еднодневните контактни лещи и да достигне до роговицата ) и рисковете от инфекции.

Кислородната преносимост е основен фактор при всички контактни лещи. Измерва се DK/t, където DK e преносимостта на кислород през определения материал разделено на t, където t e дебелината на лещата ( тя зависи от силата на лещата или диоптър на лещата ). При еднодневните, контактни лещи преносът на кислород не е много висок, поради причината, че материалите са основно хидрогелни, а не силикон хидрогелни. Проблемът идва от това, че силиконовите контактни лещи са с ниско водно съдържание, което пък от своя страна намалява комфорта. Въпреки това специалистите уверяват, че при стандартна употреба, до 10 часа дневно, хидрогелните еднодневни контактни лещи няма да навредят на здравето на потребителите. Последните години конкуренцията при производителите е в разработването на еднодневни контактни лещи с максимален пренос и високо водно съдържание.

От гледна точка на рисковете от инфекции, при еднодневните контактни лещи те са сведени до минимум. Нямате нужда от почистване и съхранение и ползвате дезинфекцирани ( стерилизирани ) лещи всеки ден.