Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш 5% отстъпка за всяка поръчка.

Първите ми контактни лещи?

Първите ми контактни лещи?

Решили сте, че за корекция на зрението си ще разчитате на контактни лещи. Но какви точно да бъдат те? Ако многообразието на пазара ви обърква и притеснява? Как да направите най-добрия избор? Един банален, но много смислен съвет – консултирайте се с офталмолог. Той ще Ви даде най-точна препоръка.

Ако лекарят Ви няма специални съображения и не Ви препоръчва твърди лещи, купете си меки контактни лещи. Адаптацията на очите ги приемат по-леко и безболезнено. Те осигуряват по-голям комфорт при носене и са по-лесни са за поддръжка. Добрата поддръжка е задължителна, затова Ви трябва и разтвор за лещи ! В противен случай рискувате да получите гъбични или бактериални инфекции или други усложнения.

Еднодневните лещи се носят един ден и после се изхвърлят.

Хубавото при тях е, че няма нужда от разтвори за почистването им. Друг плюс е, че всеки ден сте с чисто нова леща и рискът от инфекции е сведен до  минимум. Ние препоръчваме еднодневни контактни лещи на хора, които сега ще сложат за първи път, както и за тези, които ги ползват и в момента.

За всички останали лещи, независимо, колко време ще ги носите, трябва да имате разтвори за почистване и съхранение, както и контейнери за съхранение.

Купете си месечни лещи, когато вече сте изградили навици за поставянето и поддръжката им. Мнозина ги предпочитат, заради сравнително късия срок на употреба и достъпната цената.

Ние не препоръчваме тримесечни и годишни лещи за начинаещи потребители, както и за настоящи такива заради високата степен на хигиена, която се изисква за поддръжката им.

Чували сте, че е важно водното съдържание в материала на лещите.

Ако не сте е важно да знаете, че водното съдържание е важен фактор за комфорта при носене на лещи.

Обикновено силиконовите лещи са с ниско водно съдържание, въпреки, че с развитието на технологиите и те увеличават водата в материалите.

Друг важен показател е преносът на кислород.

Той преминава през лещите достига до роговицата, правейки възможно продължителното  им носене и дори преспиването с лещи. Ако са Ви необходими точно такива лещи, проучете внимателно възможностите, които  предлагат различните марки.

Последните поколения лещи осигуряват UV защита и постоянно овлажняване, имитирайки естествените процеси, протичащи в окото.

Изборът Ви на дипотрични контактни лещи ще е сполучлив ако предварително си изясните какви изисквания имате към тях и какъв бюджет можете да си позволите.

Свързани публикация