Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш 5% отстъпка за всяка поръчка.

Предимства на еднодневните контактни лещи

Предимства на еднодневните контактни лещи

Притеснявате се да сложите контактни лещи, защото се страхувате от инфекции и не сте сигурни, дали можете да се справите с необходимата стриктна непрекъсната поддръжка. Отдавна вече има решение за страховете ви. Нарича се еднодневни контактни лещи. Те имат определени предимства пред всички останали.

Еднодневните лещи носят чувствително по-нисък риск от инфекции

Заразяването на лещите и възпалението на очите, свързано с тях изисква определено време. По повърхността им трябва да се отложат протеини и липиди. В тях да проникнат бактерии, гъбички или други болестотворни микроорганизми. Да не успеете да ги почистите. Да се прехвърлят в очите ви и да се размножат.

При еднократните лещи това просто няма кога да се случи. Дори най-дългият ден свършва след броени часове и лещите се изхвърлят. Заедно с тях – и рисковете.

Няма необходимост от разтвори и поддръжка

Когато изваждате всяка сутрин лещите от фабричната им опаковка, те са стерилни.

Поставяте ги в очите си и ги носите без прекъсване, докато най-после дойде време за сън. Сваляте лещите и ги изхвърляте.

Не се налага да ги съхранявате, да ги почиствате, да ги пазите в специални контейнери, пълни с разтвор за лещи. Свободни сте от тези грижи. Ползвате само предимствата на контактните лещи, без ангажиментите по поддръжката им.

Те са по-фини и хидратирани

Търсенето на еднодневни лещи става все по-голямо, а потребителите – все по-взискателни. Това кара производителите да обръщат специално внимание при проектирането и изработката им.

Те все повече съчетават най-доброто като материал, влажност и пропускливост на кислород, постигнато в други модели. Тенденцията към биомимически технологии и материали води до високо сходство между лещата и повърхностната структура на роговицата.

Липсата на необходимост да са трайни, позволява те да са много тънки и фини, така че окото да не ги усеща като чуждо тяло.

Затова забравете за притесненията, поръчайте си еднодневни лещи и се наслаждавайте на свободата и удобството на добра цена.

Свързани публикация