Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш код за 10% отстъпка на твоя имейл адрес!

Цветни контактни лещи

Цветни контактни лещи

Цветни контактни лещи

Цветните контактни лещи са тези, които променят цвета на ириса на окото. Те са много предпочитани от дамите заради естетичната промяна. Въпреки това, има и много хора, които използват цветните контактни лещи, за да прикрият различни „дефекти“ на ириса.

Brand: Adore
Adore Bi-Tone са тримесечни цветни лещи произведени от Eyemed Technologies, Italy. Те са част от колекцията „Adore”, създадена с много вкус, италианск..
68,40 лв.
JAN: 2 лещи
Brand: Adore
Adore Dare е тази част от колекцията цветни лещи „Adore” на Eyemed Technologies, IT която ви дава възможност да промените тотално визията си. Може да ..
68,40 лв.
JAN: 2 лещи
Brand: Adore
Впечатляваща промяна на визията си можете да постигнете с лещите Adore Tri-Tone – част от колекцията тримесечни цветни лещи „Adore” на Eyemed Technolo..
68,40 лв.
JAN: 2 лещи
Brand: Alcon
FreshLook Dimensions са месечни лещи с трипластово оцветяване, постигнато с патентованата технология Dot matrix 3 в 1. Произвеждат се само в светли н..
94,14 лв.
JAN: 6 лещи
Brand: Alcon
FreshLook Dimensions са месечни лещи с трипластово оцветяване, постигнато с патентованата технология Dot matrix 3 в 1. Произвеждат се само в светли н..
56,10 лв.
JAN: 2 лещи
Brand: Alcon
FreshLook One Day са еднократни цветни лещи. Резултат от съчетанието на най-доброто от уникалните технологии, с които се произвеждат лещите Focus Dail..
50,40 лв.
JAN: 10 лещи
Brand: Alcon
FreshLook Colorblends на Alcon са цветни лещи произведени по патентована технология Dot matrix 3 в 1. Това оцветяване на тези цветни контактните лещи ..
56,10 лв.
JAN: 2 лещи
Показани са от 1 до 7 от 7 резултата (1 страници)

Защо да избера цветни контактни лещи?

Цветните контактни лещи са изработени така, че да променят цвета на ириса. Най-често са от два цвята – един основен и контур. Основните цветове могат да бъдат много различни, но най-често в гамата на синьо и кафяво. Правилно подбрани цветни контактни лещи могат много лесно да впечатлят околните. Също така, ако искате да скриете дефекти, като хетерохромия ( различни цветове на окото ) или пък други „недостатъци“, които ви притесняват можете да изберете цветни контактни лещи.

Как да избера цветни контактни лещи?

Изборът е много лесен стига да спазвате някои основни правила. 

Първо трябва да знаете, дали имате нужда корекция на зрението ( далекогледство, късогледство и др. ), защото тогава трябва да изберете цветни контактни лещи със съответния диоптър. 

Второто важно правило е да подберете подходящ цвят. Имайте предвид, че цветовете на контактните лещи не са плътни, това означава, че цвета на ириса ще прозира. Препоръчваме да избирате цветове близки до тези на очите Ви, за да се получи естествено. В противен случай ще изглежда изкуствено и няма да получите желания естетичен ефект.

Друга важна информация, която трябва да гледате когато избирате цветни контактни лещи е оптичната зона. Това е неоцветената част на цветната леща, която се използва за зрението. Имайте предвид, че зеницата се разширява и свива в зависимост от количеството на светлина. Това означава, че при по-тъмна среда има възможност ириса да се разшири повече от оптичната зона на контактни лещи и да имате проблем с качеството на зрението. Ако пък изберете цветни лещи с по-голяма оптична зона, цветът на очите Ви ще прозира и няма да има търсеният ефект.