Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш код за 10% отстъпка на твоя имейл адрес!

Разтвори за твърди контактни лещи

Разтвори за твърди контактни лещи

Разтвори за твърди контактни лещи

Твърдите контактни лещи, също имат нужда от разтвори за почистване и съхранение. Те са разработени специално за тях и не могат да бъдат използвани за други лещи. Независимо от марката или системите за почистване и съхранение, използвайки ги намалявате рисковете от инфекции и увеличавате безпроблемния срок на експлоатация.

Brand: Bausch Lomb
Boston® Simplus® е комбинираният разтвор за твърди контактни лещи на Bausch + Lomb. Той изключително ви улеснява в грижата за твърдите лещи, като едно..
16,59 лв.
JAN: 120 мл.
Brand: Bausch Lomb
Boston® Advance™ Conditioning  е разтвор за съхранение, специално разработен за твърди лещи и твърди газопропускливи лещи. След като лещите са в..
16,76 лв.
JAN: 120 мл.
Brand: Bausch Lomb
Boston® Advance™ Cleaner е от серията разтвори за твърди лещи на Bausch and Lomb. Той се изполва само за почистване на твърдите лещи, които после се п..
15,89 лв.
JAN: 30 мл.
Показани са от 1 до 3 от 3 резултата (1 страници)

Как да избера разтвор за твърди контактни лещи?

Системите за почистване и съхранение на твърди контактни лещи са два вида – еднокомпонентни ( служат както за съхранение, така и за почистване ) и двукомпонентни ( един разтвор служи за почистване, а друг за съхранение ).

Мултифункционалните или еднокомпонентните разтвори за твърди лещи са „всичко в едно“. Те са и най-новите и също като тези за меки лещи са много търсени последните години. За потребителите на твърди лещи е по-лесно да имат един разтвор в случай, че се наложи да свалят лещите преждевременно. Мултифункционалните разтвори за твърди контактни лещи не отстъпват на двукомпонентните разтвори, така че използването им е личен избор.

Двукомпонентните разтвори за твърди контактни лещи са първите разтвори за газпропускливите лещи. Те се състоят от един продукт, който ги почиства и дезинфекцира и друг разтвор, с който да ги предпазите от бактерии в контейнера. При тях е много важно да бъдат използвани по предназначение. Почистващите разтвори при досег с очите могат да причинят изгаряния или други нежелани реакции. В допълнение, винаги използвайте системи от един производител дори и от една марка, защото те са разработени да бъдат използвани заедно за максимално добри резултати.