Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш 5% отстъпка за всяка поръчка.

Разтвори за твърди контактни лещи

Разтвори за твърди контактни лещи

Разтвори за твърди контактни лещи

Твърдите контактни лещи, също имат нужда от разтвори за почистване и съхранение. Те са разработени специално за тях и не могат да бъдат използвани за други лещи. Независимо от марката или системите за почистване и съхранение, използвайки ги намалявате рисковете от инфекции и увеличавате безпроблемния срок на експлоатация.

Brand: Bausch Lomb
Boston® Simplus® е комбинираният разтвор за твърди контактни лещи на Bausch + Lomb. Той изключително ви улеснява в грижата за твърдите лещи, като едно..
18,80 лв.
JAN: 120 мл.
Brand: Bausch Lomb
Boston® Advance™ Conditioning е разтвор за съхранение, специално разработен за твърди лещи и твърди газопропускливи лещи. След като лещите са вече до..
19,85 лв.
JAN: 120 мл.
Brand: Bausch Lomb
Boston® Advance™ Cleaner е от серията разтвори за твърди лещи на Bausch and Lomb. Той се използва само за почистване на твърдите лещи, които после се ..
19,35 лв.
JAN: 30 мл.
Показани са от 1 до 3 от 3 резултата (1 страници)

Как да избера разтвор за твърди контактни лещи?

Системите за почистване и съхранение на твърди контактни лещи са два вида – еднокомпонентни ( служат както за съхранение, така и за почистване ) и двукомпонентни ( един разтвор служи за почистване, а друг за съхранение ).

Мултифункционалните или еднокомпонентните разтвори за твърди лещи са „всичко в едно“. Те са и най-новите и също като тези за меки лещи са много търсени последните години. За потребителите на твърди лещи е по-лесно да имат един разтвор в случай, че се наложи да свалят лещите преждевременно. Мултифункционалните разтвори за твърди контактни лещи не отстъпват на двукомпонентните разтвори, така че използването им е личен избор.

Двукомпонентните разтвори за твърди контактни лещи са първите разтвори за газпропускливите лещи. Те се състоят от един продукт, който ги почиства и дезинфекцира и друг разтвор, с който да ги предпазите от бактерии в контейнера. При тях е много важно да бъдат използвани по предназначение.

Почистващите разтвори при досег с очите могат да причинят изгаряния или други нежелани реакции. В допълнение, винаги използвайте системи от един производител дори и от една марка, защото те са разработени да бъдат използвани заедно за максимално добри резултати.

Висококачественият разтвор за твърди лещи ще удължи значително периода на тяхното носене, повишавайки драстично нивото на комфорт. От този раздел можете да закупите най-добрите разтвори за твърди контактни лещи, дело на американската компания Bausch & Lomb. Серията продукти Boston включва: почистващ препарат, кондиционер и мултифункционален разтвор, който почиства, дезинфектира, овлажнява и съхранява лещите.

Функция на мултифункционалните разтвори

Мултифункционалните емулсии са разработени да бъдат максимално съвместими с материала, от който се изработват твърдите контактни лещи. Те осигуряват многостепенна грижа за лещите, удължавайки техния живот. Същевременно разтворът с такава формула се грижи за здравето и доброто състояние на очите.

Разтворите на Bausch & Lomb, които предлагаме, поддържат оптимална влажност на окото, предотвратявайки зачервяването и възпаленията. Техните основни функции включват:

  • Предотвратяват образуването на протеинови и други отлагания;
  • Почистват и изплакват;
  • Предотвратяват сухота, сълзене и дразнене на очите;
  • Дезинфекцират - унищожават патогени и микроби.

Разтворите се предлагат в комплект с контейнери за съхранение на лещите. Препоръчваме да сменяте контейнера редовно, за да избегнете замърсяване на лещата, което би могло да доведе до сериозно възпаление на очите. Преди да закупите разтвор за твърди контактни лещи е препоръчително да се консултирате с офталмолог, тъй като е възможно да има противопоказания за използването на някои продукти.

Предимства на мултифункционалния разтвор Boston Simplus

Може би едно от най-известните средства за почистване и съхранение на твърди контактни лещи са серията разтвори Boston на Bausch & Lomb (САЩ). Новият мултифункционален разтвор за твърди газпропускливи контактни лещи "Boston Simplus" е многофункционално решение, предназначено да замени последователната употреба на двата отделни продукта: Boston Advance Cleaner и Boston Advance Formula.

Разтворът съдържа почистващ препарат за протеинови отлагания, два дезинфектанта, овлажняващи вещества и лубрикант. Активните компоненти на Boston Simplus разграждат и премахват липидите и протеиновите отлагания по лещите. Специалните вещества на разтвора предотвратяват отлагането на вискозен липиден слой върху повърхността на лещите, което подобрява комфорта при тяхното използване и също така спомага за поддържане здравето на очите.

Лещите могат да се поставят веднага след почистването им с Boston Simplus - не е необходимо допълнително изплакване в неутрализираща среда.