Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш 5% отстъпка за всяка поръчка.

OPTI-FREE® PureMoist® 90 ml

разтвор за лещи

OPTI-FREE® PureMoist® 90 ml разтвор за лещи
OPTI-FREE® PureMoist® 90 ml разтвор за лещи
OPTI-FREE® PureMoist® 90 ml разтвор за лещи
OPTI-FREE® PureMoist® 90 ml разтвор за лещи
OPTI-FREE® PureMoist® 90 ml

разтвор за лещи

  • Доставка: 24 - 48 ч.
  • UPC: 0300653144398
12,29 лв.
Описание на OPTI-FREE® PureMoist® 90 ml

OPTI-FREE® PureMoiist® е многофункционален дезинфекциращ разтвор на световния лидер в офталмологията Alcon. Предназначен е за почистване, дезинфекция, рехидратиране, овлажняване и съхранение на всякакви меки контактни лещи. Всяка опаковка съдържа нов контейнер.

OPTI-FREE® PureMoiist® съдържа овлажняващата молекула HydraGlyde®, която се свързва с повърхността на лещата и образува влажен слой, който значително подобрява комфорта в рамките на 16 часа. HYDRAGLYDE е изключително ефективна при взаимодействие със силикон-хидрогелни контактни лещи.

Чрез молекулите POLYQUAD® и ALDOX® OPTI-FREE® PureMoiist® надхвърля ISO стандарта за дезинфекция като унищожава над 99,9% (log 3) от тестваните бактерии, микроорганизми и гъбички, попаднали върху контактните лещи.

Активните агенти CITRATE и EDTA ефективно отстраняват натрупаните върху повърхността на лещите липиди, протеини и други депозити.

OPTI-FREE® PureMoist® е един от най-добрите разтвори за контактни лещи на съвременния офталмологичен пазар. Ако това е разтворът, който използвате за съхранение на контактните си лещи, заслужава си да вземете малката опаковка от 90 мл. Тя е удобно решение при пътувания, но също така може да бъде винаги с вас, за да почистите лещите си бързо при нужда. Всяка опаковка съдържа контейнер за съхранение.

Мултифункционално действие

Основен плюс на OPTI-FREE® PureMoist® е неговото мултифункционално действие. Този разтвор ви спестява нуждата да купувате отделни препарати за почистване, дезинфекция и съхранение, тъй като формулата му включва съставки, които изпълняват всяка от тези функции. Това е „No-Rub” продукт – не се изисква втриване на препарата в лещата. Просто поставете лещите в контейнера и разтворът ще направи всичко вместо вас.

Разтворът извършва почистване, дезинфекция, овлажняване и съхранение. Той не само ефективно отстранява липидни и протеинови депозити от повърхността на лещата, но и предотвратява повторното им отлагане. Биосъвместимите компоненти POLYQUAD® и ALDOX действат срещу патогенни микроорганизми (бактерии, гъбички и Acanthamoeba). Използване на отделен ензимен почистващ препарат не е необходимо.

Предимствата на този продукт са много на брой. Те включват:

  • 16 часа хидратация на лещите за удобно носене през целия ден;
  • HydraGlyde® Moisture Matrix работи независимо от слъзния филм, за да задържа влагата върху контактните лещи и да осигури комфорт от поставянето им до свалянето вечер;
  • Поддържа постоянно омекотяване и хидратация, позволявайки на клепачите да се плъзгат по повърхността на лещата без дразнене;
  • Активните агенти POLYQUAD® и ALDOX® унищожават 99,9% от познатите бактерии, микроорганизми и гъбички;
  • Премахва ефективно липидните и протеинови отлагания и предотвратява повторното им натрупване.

Важно: Ако забележите частици прах или грим върху контактните лещи, изплакнете ги с разтвора, преди да ги поставите. Контактните лещи могат да се съхраняват в запечатан контейнер с разтвор OPTI-FREE PureMoist до 30 дни. Ако лещите се съхраняват по-дълго, те трябва да бъдат почистени и дезинфекцирани с пресен разтвор непосредствено преди употреба.

Спецификация на OPTI-FREE® PureMoist® 90 ml
Информация за употреба
Подходящ за хидрогелни лещи да
Подходящ за силикон-хидрогелни лещи дa
Подходящ за твърди (RGP) лещи не
Съдържание
Състав Натриев цитрат, натриев хлорид, натриев борат, aminomethylpro­panol, сорбитол, динатриев EDTA, HydraGlyde, дезинфектанти POLYQUAD и ALDOX
Консерванти да
Вид консервант POLYQUAD® (поликватерниум-1) 0.001%, ALDOX® (миристамидоприл диметиланин) 0.0005%
Контейнер за съхранение да
Разфасовка 90 мл.
Мнения на клиенти за OPTI-FREE® PureMoist® 90 ml

Напишете отзив

Сходни на OPTI-FREE® PureMoist® 90 ml продукти