Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш 5% отстъпка за всяка поръчка.

OPTI-FREE® Express® 355 ml

разтвор за лещи

OPTI-FREE® Express® 355 ml разтвор за лещи
OPTI-FREE® Express® 355 ml разтвор за лещи
OPTI-FREE® Express® 355 ml разтвор за лещи
OPTI-FREE® Express® 355 ml разтвор за лещи
OPTI-FREE® Express® 355 ml

разтвор за лещи

  • Доставка: 24 - 48 ч.
  • Артикул: 63
  • UPC: 0300653144398
17,80 лв.
Описание на OPTI-FREE® Express® 355 ml

OPTI-FREE® Express® е многофункционален дезинфекциращ разтвор на световния лидер в офталмологията Alcon. Предназначен е за почистване, дезинфекция, рехидратиране, овлажняване и съхранение на всякакви меки контактни лещи. Всяка опаковка съдържа нов контейнер.

OPTI-FREE® Express® на Alcon е един от най-ползваните разтвори за меки контактни лещи в света. Популярността му се дължи на неговата многофункционалност и ефективност. Само с един разтвор отстранявате протеините и мазнините от лещите си, почиствате ги и ги дезинфекцирате.

Чрез молекулите POLYQUAD® и ALDOX® OPTI-FREE® Express® надхвърля ISO стандарта за дезинфекция като унищожава над 99,9% (log 3) от тестваните бактерии, микроорганизми и гъбички, попаднали върху контактните лещи.

Активните агенти CITRATE и EDTA ефективно отстраняват натрупаните върху повърхността на лещите липиди, протеини и други депозити.

Молекулата TETRONIC 1304 задържа влагата върху повърхността на контактните лещи за повече от 14 часа след престоя в разтвора.

Дългогодишното присъствие на Opti-Free Express на пазара и доверието на милионите потребители се обясняват с лесното му използване, високата степен на комфорт, който осигурява, и гарантираното тройно действие срещу отлаганията по контактните лещи. Осигурява висок антимикробен ефект.

Многоцелевият Opti Free разтвор с антимикотични съставки ALDOX и POLYQUAD, осигурява най-добрата грижа за вашите контактни лещи, без нужда от механично почистване. Това е мултифунционално решение за ежедневна употреба, което почиства, изплаква, овлажнява и съхранява лещите. Разтворът на Alcon премахва ефективно липидните отлагания и предлага подобрена дезинфекция на изделията от хидрогел и силикон-хидрогел.

Opti-Free® Express® - 8 часа овлажняване на контактните лещи

Opti Free® Express® е мултифункционален разтвор, формулиран за ежедневна грижа за всички видове меки контактни лещи. Това е един от малкото разтвори, които осигуряват дълготрайна влажност на лещите за максимален комфорт при продължително носене. Овлажняващият комплекс е базиран на няколко ключови съставки:

  • TETRONIC 1304 - поддържа лещата влажна до 8 часа;
  • POLYQUAD® защита срещу бактерии;
  • ALDOX защита срещу гъбички и протозои (acanthamoeba).

Активният агент CITRATE премахва протеиновите отлагания, а TETRONIC 1304 премахва липидите и замърсяванията от повърхността на лещите. OPTI-FREE 355 ml притежава много силно антимикробно действие благодарение на активната съставка ALDOX. Разтворът ефективно се бори с всякакъв вид бактерии и гъбички.

Той също така унищожава акантамеба, род амеби, които могат сериозно да увредят роговицата на окото. В допълнение към антимикробното му действие, Opti-Free Express Lens Solution е силно пречистващ, като не само изплаква и овлажнява лещите, но също така премахва мазнините и протеиновите отлагания от тяхната повърхност.

Разтворът на Alcon е идеалното средство за грижа за всички видове меки контактни лещи. Избирайки този продукт, можете да бъдете сигурни в неговата надеждност и безопасност, тъй като е разработен да се използва ежедневно без никакъв риск за здравето на вашите очи.

Характеристики и основни свойства на разтвора:

Що се отнася до почистването, разтворът на Alcon е различен. Вместо отдавна познатия и утвърден полоксамер или полоксамин, производителят използва натриев цитрат (лимонена киселина). Този агент е особено ефективен в премахване на мастни (липидни) отлагания. Някои хора имат повишена мастна секреция и отбелязват, че само Опти Фри разтвор за лещи се справя добре с този проблем.

Силната дезинфекция се осигурява от два агента едновременно - Polyquad и Aldox. Многократните тестове в независими лаборатории показват, че Opti Free Express наистина е лидер сред разтворите по отношение на силата на действие върху бактерии и микроорганизми (с изключение на пероксидните системи). Функцията за овлажняване на лещите се изпълнява от Сорбитол, който има индиректно овлажняващо действие.

Опти Фри Експрес е един от най-масово използваните разтвори за меки контактни лещи в световен мащаб. Неговата популярност се дължи основно на изключително лесната му употреба. Единственото, което трябва да направите за да поддържате лещите си в отлично състояние, е просто да ги поставите в разтвора за определено време. Желателно е лещите да престоят в течността минимум 4-6 часа.

Състав на OPTIFREE EXPRESS разтвор:

Стерилният буферен и физиологичен воден разтвор съдържа: натриев цитрат, натриев хлорид, борна киселина, сорбитол, денарий edntat, аминометилпропанол и TETRONIC 1304 (Poloxamine) - като почистващи компоненти; POLYQUAD (полидрониев хлорид) 0,001% и ALDOX (миристамидопропил диметиламин) 0,0005% - като консерванти. Условия за съхранение: При стайна температура, недостъпен за деца.

Многофункционален разтвор Opti-Free Express с антимикробен ALDOX поддържа вашите лещи чисти и удобни за носене. Това е всичко, от което се нуждаете за ежедневна грижа за всякакви меки (хидрофилни) контактни лещи. Благодарение на подобрената дезинфекция, Opti-Free Express убива бактерии, гъбички и акантамеб.

Предназначение: Многофункционално решение за: дезинфекция, съхранение, почистване, изплакване, рехидратация на меки контактни лещи, отстраняване на протеинови и други отлагания по повърхността на лещите. Микробиотичното действие на разтвора Opti Free 355мл е фективно срещу: бактерии, гъбички, акантамеба и нейната киста.

Защо е важно да поддържате лещите си идеално чисти и добре овлажнени?

Контактните лещи са едно от най-важните изобретения на човека. Те осигуряват превъзходна корекция на зрителни дефекти, елиминирайки дискомфорта при носене на очила. Предвид факта, че влизат в директен контакт с очите обаче, лещите могат да бъдат причина за сериозно увреждане на зрителния орган.

Поддръжката на изделията за контактна корекция е задължителна при носене на продукти с продължителен срок на употреба. Правилно избраният разтвор ще елиминира всички бактерии и гъбички, които могат да се развият на повърхността на лещата. Същевременно разтвори от класата на Opti Free, който е с много разумна цена, ще помогне на изделията от хидрогел и силикон-хидрогел да останат идеално хидратирани.

Известно е, че водата не може да се използва за поддръжка, дезинфекция, почистване и съхранение на контактна оптика поради изобилието от микроорганизми, живеещи в нея. Изборът на средства за хигиена на контактните лещи трябва да се основава на познаване на техния състав. Мултифункционалният разтвор за лещи Opti Free Експрес е доказал своята ефективност и безопасност във времето.

Важно е да знаете, че тези препарати могат да повлияят на здравето на очите ви. За да бъде ефектът от тяхната употреба положителен, е необходимо да се доверявате единствено на продукти от водещи производители, какъвто е американската компания Alcon. Марката е добре позната както с невероятната си гама меки контактни лещи, така и със своите мулти функционални разтвори, един от които е универсалният разтвор за лещи Опти Фри.

Спецификация на OPTI-FREE® Express® 355 ml
Информация за употреба
Подходящ за хидрогелни лещи да
Подходящ за силикон-хидрогелни лещи да
Подходящ за твърди (RGP) лещи не
Съдържание
Състав Натриев хлорид, сорбитол, динатриев едетат, борна киселина, аминометилпропанол, цитрат и TETRONIC® 1304
Консерванти да
Вид консервант POLYQUAD® (поликватерниум-1) 0.001%, ALDOX® (миристамидоприл диметиланин) 0.0005%
Контейнер за съхранение да
Разфасовка 355 мл.
Мнения на клиенти за OPTI-FREE® Express® 355 ml

Напишете отзив

Сходни на OPTI-FREE® Express® 355 ml продукти