Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш 5% отстъпка за всяка поръчка.

OPTI-FREE® Express® 120 ml

разтвор за лещи

OPTI-FREE® Express® 120 ml разтвор за лещи
OPTI-FREE® Express® 120 ml

разтвор за лещи

  • Доставка: 24 - 48 ч.
  • Артикул: 62
  • UPC: 0300653144381
10,60 лв.
Описание на OPTI-FREE® Express® 120 ml

OPTI-FREE® Express® е многофункционален дезинфекциращ разтвор на световния лидер в офталмологията Alcon. Предназначен е за почистване, дезинфекция, рехидратиране, овлажняване и съхранение на всякакви меки контактни лещи. Всяка опаковка съдържа нов контейнер.

OPTI-FREE® Express® на Alcon е един от най-ползваните разтвори за меки контактни лещи в света. Популярността му се дължи на неговата многофункционалност и ефективност. Само с един разтвор отстранявате протеините и мазнините от лещите си, почиствате ги и ги дезинфекцирате.

Чрез молекулите POLYQUAD® и ALDOX OPTI-FREE® Express® надхвърля ISO стандарта за дезинфекция като унищожава над 99,9% (log 3) от тестваните бактерии, микроорганизми и гъбички, попаднали върху контактните лещи.

Активните агенти CITRATE и EDTA ефективно отстраняват натрупаните върху повърхността на лещите липиди, протеини и други депозити.

Молекулата TETRONIC 1304 задържа влагата върху повърхността на контактните лещи за повече от 14 часа след престоя в разтвора.

Дългогодишното присъствие на Opti-Free Express на пазара и доверието на милионите потребители се обясняват с лесното му използване, високата степен на комфорт, който осигурява, и гарантираното тройно действие срещу отлаганията по контактните лещи. Осигурява висок антимикробен ефект.

Малката опаковка OPTI-FREE® Express® 120 ml има за цел да ви осигури удобство при пътуване, спестявайки място в личния ви багаж. Флаконът се побира лесно дори в малка дамска чанта, което е важно, защото така разтворът ще бъде винаги с вас, позволявайки ви да почистите лещите си при попадане на прах или частици грим в окото.

В опаковката е включен контейнер за съхранение на контактните лещи – невероятно удобство при непланирани нощувания. Ниската цена на разтвора е причина да го поръчате за всеки случай. Хората, носещи контактни лещи, могат също да бъдат спонтанни и да се радват на динамичния си живот също както всички останали.

Многоцелево действие

Разтворът Opti-Free Express 120 мл действа едновременно в няколко посоки: той служи за почистване, изплакване, дезинфекция, овлажняване и съхранение на всички видове меки контактни лещи, включително изработените от силикон-хидрогел. Разтворът съдържа POLYQUAD® и ALDOX - консерванти, които унищожават патогенните микроорганизми, но са безопасни за очите.

Цитратът, съдържащ се в разтвора, премахва протеиновите и липдни отлагания от повърхността на лещите. OPTI-FREE EXPRESS осигурява дълготраен комфорт през целия ден, дори за хора с чувствителни очи. Разтворът овлажнява контактните лещи и елиминира лекия дискомфорт и раздразнения, възникващи понякога при носенето на контактни лещи. При използване на OPTI-FREE EXPRESS не е необходимо използването на физиологичен разтвор.

Друг важен компонент на разтвора е TETRONIC®. Това е търговска марка, зад която стоят набор от полимерни повърхностноактивни вещества, произведени от BASF. Тези повърхностноактивни вещества намират приложение в различни индустрии, включително фармацевтични продукти, козметика и продукти за лична хигиена.

Важно: Винаги следвайте препоръките и инструкциите на вашия очен специалист за правилна употреба на контактните лещи и продуктите за тяхната поддръжка, включително съветите относно употребата и смяната на контейнера.

В случай че изпитвате продължителен дискомфорт сълзене, промени в зрението или зачервяване на очите, незабавно свалете контактните си лещи и се консултирайте с лекуващия ви лекар, за да предотвратите по-сериозни последствия.

Спецификация на OPTI-FREE® Express® 120 ml
Информация за употреба
Подходящ за хидрогелни лещи да
Подходящ за силикон-хидрогелни лещи да
Подходящ за твърди (RGP) лещи не
Съдържание
Състав Натриев хлорид, сорбитол, динатриев едетат, борна киселина, аминометилпропанол, цитрат и TETRONIC® 1304
Консерванти да
Вид консервант POLYQUAD® (поликватерниум-1) 0.001%, ALDOX® (миристамидоприл диметиланин) 0.0005%
Контейнер за съхранение да
Разфасовка 120 мл.
Мнения на клиенти за OPTI-FREE® Express® 120 ml

Напишете отзив

Сходни на OPTI-FREE® Express® 120 ml продукти