Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш код за 10% отстъпка на твоя имейл адрес!

Мултифокални контактни лещи

Мултифокални контактни лещи

Мултифокални контактни лещи

Мултифокалните или прогресивните контактни лещи са тези, които коригират старческо далекогледство ( пресбиопия ). След определена възраст хората се нуждаят от добавка за близо или за далеч в зависимост от нуждите им. Мултифокалните контактни лещи бързо се развиват и успяват да доставят все по-качествено зрение.

Brand: Alcon
За хората над 40те е твърде вероятно да имат нужда от корекция, както на близко така и на далечно разстояние. Air Optix Multifocal са мултифокални ле..
76,14 лв.
JAN: 3 лещи
Brand: CooperVision
Характерния за Cooper Vision стремеж към иновативност намира ярка реализация в Biofinity MultiFocal. В тях с изключителен резултат се обединяват две т..
154,14 лв.
JAN: 3 лещи
Brand: CooperVision
Proclear MultiFocal на CooperVison са меки, месечни мултифокални лещи за потребители, страдащи от пресбиопия. Иновативният дизайн разполага няколко з..
85,14 лв.
JAN: 3 лещи
Brand: Bausch Lomb
PureVision MultiFocal са идеалните контактни лещи за хора с пресбиопия, които искат за запазят динамичния си начин на живот. Те са единствените мултиф..
175,62 лв.
JAN: 6 лещи
Показани са от 1 до 4 от 4 резултата (1 страници)

Защо да избера мултифокални контактни лещи?

Мултифокалните контактни лещи имат дълга история. В началото те са били бифокални, но не са били много успешни, докато през края на 80-те години не са  разработени първите мултифокални контактни лещи. Недостатъкът произтича от това, че при бифокалните контактни лещи разликите между добавките за близо и далеч са фиксирани. Това е водело до трудна адаптация и не добри резултати. При мултифокалните, между добавките има преливане на силата на корекция, това дава  много по-добро зрение и значително по-лесна адаптация. При тях централната част на лещата е за далечна корекция, а периферната за близо.

Избирайки мултифокални контактни лещи ще получите отлично зрение ( включително и периферно – нещо, което липсва при очилата ) и не на последно място ще си спестите много пари за прогресивни очила.

Как да избера мултифокални контактни лещи?

За съжаление избора на мултифокални контактни лещи не е лесен, както при останалите контактни лещи. Проблемът идва от това, че мозъкът ни има нужда от адаптация, което не се случва веднага след поставянето на прогресивните контактни лещи. В много случаи, точния избор на добавки не се случва от първото напасване на мултифокални лещи, затова се заредете с търпение.

Препоръчваме, ако за първи път ще използвате такива контактни лещи да се свържете с офталмолог ( контактолог ), който да Ви помогне при първоначалния избор. Той ще определи Вашето доминантно око и ще направи корекции, докато  сте напълно удовлетворени.

От гледна точка на материалите, изборът е голям. Всички производители на мултифокални контактни лещи предлагат както хидрогелни, така и силикон хидрогелни материали. Можете да избирате от еднодневни до едномесечни прогресивни контактни лещи в зависимост от ежедневните Ви навици.