Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш код за 10% отстъпка на твоя имейл адрес!

Мултифокални контактни лещи

Мултифокални контактни лещи

Мултифокални контактни лещи

Мултифокалните или прогресивните контактни лещи са тези, които коригират старческо далекогледство ( пресбиопия ). След определена възраст хората се нуждаят от добавка за близо или за далеч в зависимост от нуждите им. Мултифокалните контактни лещи бързо се развиват и успяват да доставят все по-качествено зрение.

Brand: Alcon
Air Optix® HydraGlyde® Multifocal са едномесечни меки силикон-хидрогелни контактни лещи за корекция на пресбиопия. Те осигуряват едновременно ясно зре..
20,95 лв.
JAN: 1 леща
Brand: Alcon
Air Optix® HydraGlyde® Multifocal са едномесечни меки силикон-хидрогелни контактни лещи за корекция на пресбиопия. Те осигуряват едновременно ясно зре..
99,95 лв.
JAN: 6 лещи
Brand: Bausch Lomb
PureVision MultiFocal са едномесечни силикон-хидрогелни контактни лещи за корекция на пресбиопия, които осигуряват плавна промяна на диоптричната сила..
91,90 лв.
JAN: 6 лещи
Brand: Alcon
Dailies® AquaComfortPlus® MultiFocal са еднодневни PVA контактни лещи за корекция на пресбиопия, разработени от световния лидер в офталмологията - Alc..
57,80 лв.
JAN: 30 лещи
Brand: Alcon
{ "@context": "https://schema.org", "@type": "FAQPage", "mainEntity": [ { "@type": "Question", "name": "Каква зрителна нед..
77,80 лв.
JAN: 30 лещи
Показани са от 1 до 5 от 5 резултата (1 страници)

Защо да избера мултифокални контактни лещи?

Мултифокалните контактни лещи имат дълга история. В началото те са били бифокални, но не са били много успешни, докато през края на 80-те години не са  разработени първите мултифокални контактни лещи. Недостатъкът произтича от това, че при бифокалните контактни лещи разликите между добавките за близо и далеч са фиксирани. Това е водело до трудна адаптация и не добри резултати. При мултифокалните, между добавките има преливане на силата на корекция, това дава  много по-добро зрение и значително по-лесна адаптация. При тях централната част на лещата е за далечна корекция, а периферната за близо.

Избирайки мултифокални контактни лещи ще получите отлично зрение ( включително и периферно – нещо, което липсва при очилата ) и не на последно място ще си спестите много пари за прогресивни очила.

Как да избера мултифокални контактни лещи?

За съжаление избора на мултифокални контактни лещи не е лесен, както при останалите контактни лещи. Проблемът идва от това, че мозъкът ни има нужда от адаптация, което не се случва веднага след поставянето на прогресивните контактни лещи. В много случаи, точния избор на добавки не се случва от първото напасване на мултифокални лещи, затова се заредете с търпение.

Препоръчваме, ако за първи път ще използвате такива контактни лещи да се свържете с офталмолог ( контактолог ), който да Ви помогне при първоначалния избор. Той ще определи Вашето доминантно око и ще направи корекции, докато  сте напълно удовлетворени.

От гледна точка на материалите, изборът е голям. Всички производители на мултифокални контактни лещи предлагат както хидрогелни, така и силикон хидрогелни материали. Можете да избирате от еднодневни до едномесечни прогресивни контактни лещи в зависимост от ежедневните Ви навици.