Меню
Вашата кошница
Месечни контактни лещи

Месечни контактни лещи

Контактните лещи, които се подменят всеки месец се наричат месечни лещи, те са и най-разпространени. Според много специалисти и производители това е максималният срок за подмяна на контактните лещи, а причините са свързани с увеличение на риска от инфекции и амортизацията на материалите.

Brand: CooperVision
Biofinity са месечни лещи с възможност за непрекъснато носене до 6 денонощия. Те са трето поколение силиконови лещи. Имат много висока кислородна про..
12,24 лв.
JAN: 1 леща
Brand: CooperVision
Frequency 55 Aspheric на CooperVision са контактни лещи за месечна употреба при сваляне всяка вечер и поставяне сутрин. Специфична характеристика за ..
8,23 лв.
JAN: 1 леща
Brand: Bausch Lomb
PureVision са лещи, одобрени от Американската асоциация за храни и лекарства като лечебни. След очни операции те се поставят в окото и престояват в не..
10,69 лв.
JAN: 1 леща
Brand: Alcon
Air Optix HydraGlyde на Alcon са месечни лещи. Свалят се всяка вечер, макар че имат възможност за удължено носене до 6 дни. Разработени са на базата ..
11,99 лв.
JAN: 1 леща
Brand: Alcon
AirOptix Astigmatism HydraGlyde на Alcon са месечни торични лещи произведени за корекция на астигматизм. Като представител на на фамилията AirOptix, ..
55,05 лв.
JAN: 3 лещи
Brand: Alcon
За хората над 40те е твърде вероятно да имат нужда от корекция, както на близко така и на далечно разстояние. AirOptix Multifocal HydraGlyde са мулти..
76,00 лв.
JAN: 3 лещи
Brand: Alcon
Air Optix Day Night са не просто най-безопасните контактни лещи, съществували до сега. По признание на Агенцията за храните и лекарствата на САЩ (FDA)..
73,10 лв.
JAN: 3 лещи
Brand: CooperVision
Характерния за Cooper Vision стремеж към иновативност намира ярка реализация в Biofinity MultiFocal. В тях с изключителен резултат се обединяват две т..
154,00 лв.
JAN: 3 лещи
Brand: CooperVision
Biofinity Toric на Cooper Vision са торични лещи предназначени за корекция на астигматизъм. Иновативният торичен дизайн гарантира ясно и контрастно з..
52,71 лв.
JAN: 3 лещи
Brand: CooperVision
Biomedics 55 Evolution на CooperVision са месечни лещи за дневно носене. Те са с асферичен дизайн, който премахва сферичната аберация – както присъща..
45,77 лв.
JAN: 6 лещи
Показани са от 1 до 10 от 19 резултата (2 страници)

Защо да избера месечни контактни лещи?

Месечните контактни лещи съчетават най-иновативните материали на най-достъпни цени. Всички производители се конкурират в разработките, защото именно с месечните контактни лещи започват голяма част от новите потребителите. Използвайки месечни контактни лещи, ще се радвате на по-голям комфорт и качество на зрението. Също така,  ще намалите възможността от инфекции която има при тримесечните , шестмесечните или годишните контактни лещи, които предлагат много остарели технологии.

Как да избера месечни контактни лещи?

За съжаление няма еднозначен отговор на този въпрос. Факторите са много, но основните са два – от каква корекция се нуждаете и на каква ежедневна среда сте подложени. Ако вида на корекцията може лесно да бъде определена, в зависимост от зрителните изменения, то нещата свързани със заобикалящата среда и навици в избора на месечни контактни лещи е по-труден. Ако смятате да ползвате контактните лещи в суха среда или страдате от изсушаване на очите, изберете лещи с допълнителни овлажняващи агенти. Ако ежедневието Ви е свързано с външната околна среда, през пролетта, есента, а дори и през зимата заради по-високата влажност на времето протеиновите налепи по месечните контактни лещи са повече. В този случай, изберете нейонизирани контактни лещи, те допълнително предотвратяват протеиновите налепи.

Защо да избера силиконови месечни контактни лещи?

След появата на първите месечни силиконови лещи в края на 90-те години индустрията се промени. Основният проблем преди това беше преноса на кислород през контактните лещи, а той беше недостатъчен с тогавашните материали. Много изследвания показват, че недостигът на кислород до роговицата води до сериозни нарушения на зрението. С навлизането на силикона, кислородната преносимост се увеличава 3 пъти, което помага за увеличаването на времетраенето на употребата през деня до над 12 часа, а някои модели едномесечни силиконови лещи са сертифицирани и за непрекъснато носене до 30 денонощия. Нещо, което от хигиенична гледна точка не препоръчваме!

Защо да избера хидрогелни месечни контактни лещи?

Хидрогелните месечни контактни лещи от своя страна са по-комфортни и причината затова е високото водно съдържание. За разлика от силикона, чистият хидрогел е с по-високо водно съдържание, което го прави по-мек, а това  води до по-лесна адаптация на новите потребители на контактни лещи. Съвременните хидрогелни контактни лещи, вече доставят значително по-голямо количество кислород до роговицата на окото, но все още не е достатъчно, за да си позволявате да преспивате с контактните лещи.