Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш 5% отстъпка за всяка поръчка.

Тримесечни контактни лещи

Тримесечни контактни лещи

Тримесечни контактни лещи

Brand: Bausch Lomb
Optima FW са тримесечни контактни лещи за корекция на късогледство на американската фирма Bausch + Lomb . Те са хидрогелни лещи със сравнително ниско ..
12,45 лв.
JAN: 1 леща
Показани са от 1 до 1 от 1 резултата (1 страници)

Много наши клиенти предпочитат да използват тримесечни контактни лещи, така че настоящият раздел е мястото, където ще намерят тези продукти. Лещите с планова подмяна се предлагат от всички производители на продукти за контактна корекция в разнообразие от радиуси на кривината, дизайни, диапазони на пречупване, дебелина, диаметър, цвят и UV защита. За тях ще са ви нужни мултифункционални разтвори за почистване, дезинфекция и съхранение.

Какво представляват лещите с 3-месечен период на употреба?

Тези лещи, както подсказва самото им наименование, са предназначени за използване за период от 3 месеца, след което трябва да се сменят с нов, стерилен чифт. Предвид факта, че имат по-дълъг период на употреба, те са по-изгодни като цена, поради което са предпочитани от много пациенти. За производството им се използва мек хидрогел, което гарантира безопасно и удобно носене.

Много хора се колебаят кой вариант да изберат: еднодневни, месечни или 3-месечни контактни лещи? В момента пазарът на офталмологични продукти предлага широка гама от продукти за контактна корекция. Цената им зависи от много фактори, включително от графика за подмяна.

Най-безопасни и лесни за използване са еднодневните модели, които не изискват почистване и съхранение в разтвор. Те имат добра кислородна пропускливост и високо съдържание на влага, поради което са подходящи за хора с висока чувствителност на роговицата, склонност към сух кератит и алергични реакции.

Еднодневните лещи са незаменими при кратки и дълги пътувания. Може би единственият им недостатък е относително високата цена. Поради това много пациенти с късогледство, далекогледство и други рефракционни дефекти избират модели с различен срок на подмяна, включително контактни лещи за 3 месеца.

Предимства на тримесечните контактни лещи

Тримесечните контактни лещи са най-доброто решение като съотношение цена-качество. Те са проектирани да се носят три месеца и следователно не изискват честа подмяна. Например две стандартни опаковки Optima FW на Bausch + Lomb (по 4 броя всяка) покриват една година употреба. Средната цена на този продукт е много по-ниска от тази на всички еднодневни модели. Тоест материалната полза е очевидна.

За производството на тримесечни лещи се използват висококачествени хидрогелни материали с високо съдържание на влага. Благодарение на тези материали, тримесечните лещи са по-устойчиви на механични въздействия. В същото време те имат оптимално влагосъдържание, което понижава риска от сухота, парене и зачервяване на очите в края на деня.

Предимства на този офталмологичен продукт включват:

  • Благоприятно решение като съотношение цена-качество;
  • Повишена устойчивост на механични повреди;
  • Централно и периферно зрение с висока разделителна способност;
  • Удобно и безопасно носене (при спазване на правилата за поддръжка).

Средствата за контактна корекция за 3 месеца имат добри оптични характеристики. Въпреки достъпната им цена, те осигуряват висок диапазон на централно и периферно зрение, което ви позволява да се насладите на ясна и контрастна картина. Тримесечните контактни лещи са удобни и безопасни за употреба, при спазване на указанията за поддръжка, режим на носене и график за смяна.

Въпреки всички предимства на съвременните тримесечни лещи, трябва да се има предвид, че те имат и някои недостатъци. Най-значимите включват недостатъчно висока газпропускливост в сравнение с еднодневните, седмичните и едномесечните модели. В тази връзка тримесечните лещи по правило са само с дневен режим на носене.