Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш 5% отстъпка за всяка поръчка.

Air Optix® HydraGlyde® Multifocal (6 лещи)

мултифокални контактни лещи

Air Optix® HydraGlyde® Multifocal (6 лещи) мултифокални контактни лещи
Air Optix® HydraGlyde® Multifocal (6 лещи) мултифокални контактни лещи
Air Optix® HydraGlyde® Multifocal (6 лещи) мултифокални контактни лещи
Air Optix® HydraGlyde® Multifocal (6 лещи) мултифокални контактни лещи
Air Optix® HydraGlyde® Multifocal (6 лещи)

мултифокални контактни лещи

  • Доставка: 10 раб. дни
  • UPC: 846566707393
105,49 лв.

Възможни варианти

Описание на контактни лещи Air Optix® HydraGlyde® Multifocal (6 лещи)

Air Optix® HydraGlyde® Multifocal са едномесечни меки силикон-хидрогелни контактни лещи за корекция на пресбиопия. Те осигуряват едновременно ясно зрение на близка, средна и далечна дистанция и плавен преход между дистанциите. Това означава, че получавате еднакво добро зрение докато гледате дисплея на смартфона си, работите на компютър или шофирате. Благодарение на високата си кислородна пропускливост Air Optix® HydraGlyde® Multifocal са сертифицирани и за преспиване до 6 последователни денонощия, след които е нужна една нощ без лещи. Имат почти незабележим светло син оттенък за лесно поставяне.

HydraGlyde® Moisture Matrix е патентована технология на Alcon, предназначена да поддържа контактните лещи овлажнени и комфортни от началото до края на деня, от първия до тридесетия ден.

SmartShield® Technology е патентована технология на Alcon, която се използва само при производството на контактните лещи от фамилията AIR OPTIX®. Тя представлява постоянен, защитен плазмен слой на повърхността, който предотвратява натрупването на липидни и протеинови депозити и поддържа лещите чисти и комфортни от началото до края на деня, от първия до тридесетия ден. Благодарение на SmartShield®, AIR OPTIX® Plus HYDRAGLYDE® са устойчиви дори на грим и козметика.

Precision Profile Design осигурява плавен и неусетен преход на зрението от близка през средна до далечна дистанция.

Нуждаете се от многофункционален разтвор за почистване, дезинфекция, рехидратация и съхранение на тези контактни лещи.

ВНИМАНИЕ: За да носите мултифокални лещи, се нуждаете от професионално напасване от специалист контактолог. Не поръчвайте директно според рецептата си за очила, защото няма да постигнете оптимално зрение.

При нужда се свържете с нас на телефона за контакт или ни пишете.

Air Optix® HydraGlyde® Multifocal са силикон-хидрогелни мултифокални контактни лещи с месечен период на подмяна. Това е практичен и удобен вариант за хората, които имат проблеми със зрението поради възрастта и се нуждаят от допълнителни очила за четене. По правило такива средства за корекция се използват от пациенти след 40 години поради развитието на пресбиопия - възрастово далекогледство.

3 прогресивни зони на фокуса

Мултифокалните лещи на Alcon от серията Air Optix® HydraGlyde® осигуряват ясно зрение, благодарение на наличието на три прогресивни зони на фокусиране – близко, средно и далечно разстояние с плавен преход между тях. Всяка от фокусните точки ви позволява да извършвате различни задачи, виждайки перфектно всеки детайл, например:

  • Близко разстояние: четене на книги и печатни документи със ситен шрифт и четене на текст от мобилен телефон;
  • Далечно разстояние: Пътни знаци и указателни табели, номера на обществен транспорт и др.;
  • Средно разстояние и периферно зрение – изключително важно при шофиране.

Мултифокалните лещи превъзхождат многократно бифокалните очила с плавния си преход от една зрителна зона към друга. Те преди всичко дават пълна свобода на движенията – нещо, от което активните хора се нуждаят. Иновативните технологии, използвани в производството на тази серия лещи имат една основна цел – да осигурят най-добрата грижа за очите.

Особености на мултифокалните лещи

Мултифокалните или прогресивни контактни лещи са предназначени за хора на възраст над 40-45 години, които страдат от пресбиопия (свързано с възрастта далекогледство). Те им помагат да виждат по-добре на близко разстояние (например при четене), както и плавно да превключват погледа си от близки обекти към далечни.

За целта в мултифокалните лещи се разграничават три оптични зони: близка, далечна и преходна. Тези лещи замениха бифокалните очила, които имаха само две оптични зони, както подсказва думата „би”. Три зони осигуряват по-плавен преход на погледа на различни разстояния и значително подобряват качеството на зрението. Оттук и второто име – „прогресивни”.

Лещите са предназначени за употреба в продължение на 30 дни, след което трябва да се заменят с нов чифт. За правилното им съхранение, се нуждаете от млтифункционален разтвор.

Спецификация на контактни лещи Air Optix® HydraGlyde® Multifocal (6 лещи)
Материал
Вид Силикон-хидрогел
Име Lotrafilcon B
Водно съдържание (%) 33
Кислородна преносимост (DK/t) при @-3.00 138
УВ Филтър Не
Дизайн
Базисна кривина (мм) 8.6
Диаметър (мм) 14.2
Дебелина в центъра (мм) при @-3.00 0.08
Асферична повърхност Да
Информация за употреба
Препоръчителен режим на използване Дневен / С преспиване до 6 денонощия
Сертифицирани за непрекъснато използване Не
Сертифицирани като терапевтични Не
Срок на подмяна след първоначална употреба 1 месец
Мнения на клиенти за контактни лещи Air Optix® HydraGlyde® Multifocal (6 лещи)

Напишете отзив

Сходни на Air Optix® HydraGlyde® Multifocal (6 лещи) контактни лещи