Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш 5% отстъпка за всяка поръчка.

TOTAL30® for Astigmatism (6 лещи + 2 подарък)

астигматични контактни лещи

TOTAL30® for Astigmatism (6 лещи + 2 подарък) астигматични контактни лещи
TOTAL30® for Astigmatism (6 лещи + 2 подарък) астигматични контактни лещи
TOTAL30® for Astigmatism (6 лещи + 2 подарък) астигматични контактни лещи
TOTAL30® for Astigmatism (6 лещи + 2 подарък) астигматични контактни лещи
TOTAL30® for Astigmatism (6 лещи + 2 подарък) астигматични контактни лещи
TOTAL30® for Astigmatism (6 лещи + 2 подарък) астигматични контактни лещи
TOTAL30® for Astigmatism (6 лещи + 2 подарък) астигматични контактни лещи
TOTAL30® for Astigmatism (6 лещи + 2 подарък) астигматични контактни лещи
TOTAL30® for Astigmatism (6 лещи + 2 подарък)

астигматични контактни лещи

  • Доставка: 20 раб. дни
  • UPC: 730822056885
139,99 лв.

Възможни варианти

Описание на контактни лещи TOTAL30® for Astigmatism (6 лещи + 2 подарък)
  • Почти 100% водно съдържание на повърхността
  • Висок пренос на кислород
  • Био-миметична повърхност
  • Клас I UV филтър
  • HEVL филтър за синя светлина

TOTAL30® for Astigmatism са предназначени за хората с най-високи изисквания към качеството и комфорта.

TOTAL30® са първите и единствени едномесечни контактни лещи с Воден Градиент и технология Celligent®. Разработени са от световния лидер в офталмологията - Alcon и са предназначени за хора с безкомпромисно високи изисквания към комфорта с контактни лещи.

TOTAL30® for Astigmatism коригират астигматизъм, комбиниран с късогледство или далекогледство. Изградени са от силикон-хидрогелно ядро с  висока кислородна пропускливост (123 DK/t) и водно съдържание (55%).

Чрез уникалната, патентована технология Water Gradient® лещите TOTAL30® увеличават водното си съдържание от 55% в ядрото до над 80% на повърхността и до почти 100% вода на самата повърхност.

Технологията Celligent® е вдъхновена от биологията на окото и чрез нано-фибри имитира повърхността на роговицата. Така създадената биомиметична повърхност и уникалната химия на материала водят до изключителен комфорт. Благодарение на нано-фибрите на повърхността, TOTAL30® задържа водните молекули и отблъсква бактериите и липидите, поддържайки повърхността комфортна и чиста през целия ден и целия месец.

Контактни лещи за астигматизъм TOTAL30® for Astigmatism са изключително стабилни в очите благодарение на технологията Precision Balance 8|4.

TOTAL30® имат Клас 1 UV филтър благодарение на който блокират 90% от UVA и 99% от UVB лъчите.

Също така - HEVL филтър, който редуцира почти 34% от високоенергийната (синя) видима светлина.

ВНИМАНИЕ: Контактните лещи покриват само роговицата. За пълна защита на очите Ви от вредните слънчеви лъчи, винаги носете качествени слънчеви очила.

Предназначени са за дневно носене, без преспиване и трябва да бъдат подменяни на 30 дни.

TOTAL30® for Astigmatism са торични контактни лещи на Alcon, които магазинът ни предлага в различни опаковки (брой лещи), така че всеки клиент да избере количеството, което смята за най-удобно и изгодно. Много офталмолози препоръчват точно този конкретен модел, заради отличните показатели по отношение съдържанието на влага в лещата и кислородна пропускливост. Гарантиран комфорт за очите ви през целия 30 дневен период на използване.

Повърхността на Тотал 30 успешно имитира повърхността на клетките на роговицата на окото, благодарение на постоянно подвижни микрофибри. Те са силно хидрофилни – привличат миниатюрните водни молекули, но отблъскват бактериите.

TOTAL30 са лещи с воден градиент със силикон-хидрогелно ядро с много висока кислородна пропускливост и повърхност с изключително високо водно съдържание, достигащо 100% на самата повърхност. За разлика от всички останали едномесечни лещи, ТОТАЛ 30 постигат едновременно много високо водно съдържание и много висока кислородна пропускливост.

TOTAL30® for Astigmatism притежават Клас I UV филтър и филтър за синя светлина.

На какво да обърнете внимание при покупката на астигматични лещи?

След обстоен преглед, при който е установено, че страдате от астигматизъм, вашият офталмолог ще ви изпише рецепта за торични контактни лещи въз основа на получените резултати. В нея трябва да бъдат посочени някои специфични параметри, с които може би бихте искали да се запознаете. Тези параметри включват:

Рефракция: Рефракцията характеризира състоянието на фокусната точка по отношение на ретината на окото. В рецептата този индикатор се обозначава с SPH в диоптри (D) със съответния знак "-" (миопия) или "+" хиперметропия, както и пресбиопия (възрастово далекогледство).

Цилиндър: Това е важен показател при избора на лещи за астигматизъм. В рецептата той се отбелязва като "cyl" с цифров индикатор за силата на лещата и знак "-". Използва се само за астигматични модели и варира в диапазона от -0,75 до -2,25 - за стандартни корекции и над 2.25 за по-високи (XR) цилиндри.

Градус (ос): характеризира ъгъла на наклона на оста на цилиндъра в градуси от 0 до 180 °. Лъчите на светлината, насочени перпендикулярно на оста на цилиндъра, се пречупват, но успоредните лъчи не. Поради сложната структура на роговицата е необходима корекция на рефракцията в определена област. Местоположението ѝ показва оста на цилиндъра.

Диаметър и радиус на кривина: Радиусът на кривината характеризира кривината на вътрешната повърхност на лещата. Как контактните лещи за астигматизъм ще "лягат" върху роговицата ще зависи от правилното определяне на този параметър. Диаметърът на лещата е размерът от единия край до другия, измерен през центъра.

Съдържание на влага: Влагосъдържанието характеризира нивото на вода в материала. При силикон-хидрогелните лещи е трудно да се постигне баланс между високо водно съдържание и висока кислородна преносимост, защото тези параметри си противоречат. Със създаването на Воден Градиент, Алкон успешно реши този проблем. Total 30 съчетават изключително висока кислородна преносимост, комбинирана с изключително високо водно съдържание

Кислородна пропускливост: Колкото по-висок е показателят, толкова по-малко очните тъкани страдат от хипоксия. Тя е обратно пропорционална на съдържанието на влага. Тоест, материал с високо съдържание на вода не пропуска добре кислорода. Следователно астигматичните контактни лещи трябва да имат разумен баланс между съдържание на влага и кислородна пропускливост. TOTAL30 променя тези правила и постига много високи нива и в двата показателя.

Спецификация на контактни лещи TOTAL30® for Astigmatism (6 лещи + 2 подарък)
Материал
Вид Воден Градиент
Име Lehfilcon A
Водно съдържание (%) 55% в ядрото / >80% на повърхността / 100% на самата повърхност
Кислородна преносимост (DK/t) при @-3.00 123
УВ Филтър Да
Дизайн
Базисна кривина (мм) 8.6
Диаметър (мм) 14.5
Дебелина в центъра (мм) при @-3.00 0.10
Асферична повърхност Да
Информация за употреба
Препоръчителен режим на използване Дневен
Сертифицирани за непрекъснато използване Не
Сертифицирани като терапевтични Не
Срок на подмяна след първоначална употреба 1 месец
Мнения на клиенти за контактни лещи TOTAL30® for Astigmatism (6 лещи + 2 подарък)

Напишете отзив

Сходни на TOTAL30® for Astigmatism (6 лещи + 2 подарък) контактни лещи