Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш код за 10% отстъпка на твоя имейл адрес!

Изкуствени сълзи

Изкуствени сълзи

Изкуствени сълзи

Изкуствените сълзи са капки за очи, които облекчават синдрома на “сухи очи”. В зависимост от средата, в която се намирате или поради физиологични фактори много хора страдат от този проблем. Независимо от това, дали ползвате контактни лещи или не можете да използвате изкуствените сълзи за облекчаване на синдрома на сухото око.

Защо да използвам изкуствени сълзи?

Човешките сълзи не само почистват очите от прах и други външни тела, но ги овлажняват  при изсъхване. Поради различни причини, при някои хора те не вършат добра работа и се получава усещане на сухота в очите. Точно за тези хора са създадени капките за очи “Изкуствени сълзи”. До голяма степен те копират съставките на нашите сълзи, но имат и различни добавки за смазване и овлажняване. Те са безвредни и могат да бъдат използвани, колкото имаме нужда.

Как да изберем изкуствени сълзи?

Основната разлика между продуктите е вискозитета ( гъстотата ) на изкуствените сълзи и добавките за смазване. Ако ползвате контактни лещи, препоръчваме по-редките, поради по-лесното им разнасяне в окото. Имайте предвид, че на опаковката обикновено е описано, дали са подходящи за лещи. В случай ,че не ползвате можете да изберете и по-гъсти гелове / сълзи.

Трябва да имате предвид, че усещането е много индивидуално и различните продукти влияят различно при всеки човек.