Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш код за 10% отстъпка на твоя имейл адрес!

Biofinity, дишащи контактни лещи.

Biofinity, дишащи контактни лещи.

Фамилията лещи Biofinity („Биофинити”) са на американския производител Cooper Vision, утвърден като един от най-иновативните лидери в бранша. Компанията има в портфолиото си пълен набор продукти – мултифокални, сферични и торични лещи, за корекция на пресбиопия, астигматизъм и др.

Иновативност и безопасност

Когато контактните лещи Biofinity се появяват на пазара, те въплъщават най-новите тенденции и технологии и будят бързо небивал интерес.

При изследването за безопасност на продукта според изискванията на FDA („Американската Агенция по храни и лекарства”) се оказва, че след една година употреба честотата на проявите на микробен кератит сред потребителите на лещи Биофинити за едномесечно носене са под 0,18%. А това е една от инфекциите, най-често съпровождащи носенето на лещи. (Тя може да причини от намаляване, до пълна загуба на зрението.)

Характеристики

Контактни лещи Biofinity се характеризират с няколко основни  показателя:

  • Материал – силикон-хидрогелcomfilcon А с 48% вода.
  • Кислородна пропускливост – 160 Dk/t (при -3.00 D).
  • Нисък модул – гарантира мекотата и гъвкавостта на лещата.
  • Асферичен дизайн – повишава остротата и яснотата на виждане дори в сумрак.
  • Заоблени ръбове, които щадят конюнктивата и правят носенето комфортно;
  • закривеност на задната част за отлично пасване върху роговицата.

Отличаващи ги преимущества

Преимуществата на фамилията едномесечни лещи Biofinity идват от използваната оригинална технология Aquaform® Comfort Science™.

Обичайно преносът на кислород до окото при хидрогелните лещи се осъществява от високото им водно съдържание. Но колкото по-висок е процентът вода, толкова по-лесно се дехидратира лещата.

Понеже силиконът е хидрофобен, при първо и второ поколение силикон-хидрогелни лещи се добавят специални овлажняващи агенти, чиято функция с времето отслабва.

При третото поколение нещата са точно наопаки. През своеобразни „пори” материалът пропуска кислород директно до окото, без  посредничеството на водата. А тя  се вгражда в самата му структура, като молекулите й се разпределят равномерно. Това осигурява висока хидратираност, безопасност и комфорт при носене.

Не на последно място сред преимуществата на фамилията контактни лещи Biofinity е добрата цена.

Свързани публикация