Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш 5% отстъпка за всяка поръчка.

5-те мита за контактните лещи

5-те мита за контактните лещи

Ако ви предстои да сложите контактни лещи, разказваните митове за тях могат сериозно да ви разколебаят. Затова да видим най-упоритите:

Мит 1: Контактните лещи са скъпи

Вероятно в началото са били скъпи. Сега се продават милиони лещи дневно. Въпреки инвестициите в научни изследвания, производството поевтинява. Качествена месечна леща се продава на цена, която няма да ви затрудни.

Ако сложим на кантара удобството, сигурността, здравето и комфорта на очите ви, цената на контактните лещи се оказва повече от приемлива.

Мит 2: Контактните лещи са вредни

Стотиците милиони потребители са доказателството, че няма нищо вредно в тях. Напротив – качествените лещи, поддържани добре и подменяни на време, могат да стабилизират нарастването на диоптъра, да ви спестят дискомфорт и преумора.

Лещите могат да ви навредят, само ако се отнасяте към тях немарливо, не ги почиствате добре и ги оставите с налепи и зарази.

Мит 3: Трудно се борави с контактни лещи

Да видим – имате три операции – поставяне, сваляне и почистване. Първите няколко пъти всяка от тези процедури може и да ви затрудни – до момента, в който станат навик и започнете да ги изпълнявате автоматично.

Мит 4: Контактните лещи се асоциират с дискомфорт

Възможно е само ако лещата не е подбрана добре – било като диоптър, било като размер и т. н. Или ако неволно ги надраскате или замърсите и те започнат да дразнят окото.

Понякога те предизвикват усещане за сухота в очите, но непрекъснато се разработват все по-добри продукти, които правят лещите все по-комфортни и сухотата вече не е проблем.

Мит 5: По-лошо зрение с контактни лещи сравнение с очилата

Веднага можете да се сетите за поне едно безспорно предимство на лещите – не ограничават зрителното поле. Второто е – позволяват ви да спортувате и да се движите свободно, за разлика от очилата.

Най-полезно за вас е да ползвате и очила и лещи, за да могат да почиват очите ви  да се чувстват максимално комфортно. При натоварените часове в работата и в училище носете лещи. В къщи слагайте очилата.