Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш 5% отстъпка за всяка поръчка.

Торични контактни лещи за корекция на астигматизъм.

Торични контактни лещи за корекция на астигматизъм.

Зрението ви често е замъглено, усещате очите си преуморени и се оплаквате от главоболие? Имате астигматизъм? Решихте ли как ще го коригирате – с очила, или с контактни лещи за астигматизъм?

Контактните лещи са по-удобни

Те не ограничават зрителното поле и са незабележими, а астигматизмът отдавна не се коригира само с твърди лещи. Пазарът предлага невероятен избор от специални меки астигматични лещи.

Когато роговицата на окото не е сферична, а издължена – по-скоро като топка за ръгби, при пречупване на светлината фокусът не е един, а два. Образът се възприема замъглен и размазан.

За корекцията на този недостатък се изработват така наречените торични лещи – Те са със специален диазйн. Осигуряват по-голям ъгъл на пречупване на светлината в нужната посока – според индивидуалните особености на окото ви. Осигуряват яснота и отчетливост на образа – вече и за високите нива на астигматизъм.

Дори ако астигматизмът ви е придружен от късогледство или далекогледство, има подходящи лещи за вас.

Бъдете спокойни и уверени – сложността на торичните контактни лещи ни най-малко не накърнява комфорта на носене.  Всеки производител по свой начин се стреми да осигури на лещите си форма и изработка, която ги позиционира перфектно в окото – да не се завъртат при мигане, за да не размазват образа. В същото време да се плъзгат свободно, за да са удобни за носене. Имат висока пропускливост на кислород и отлично овлажняване.

Лещи за астигматизъм се предлагат с различни срокове за подмяна 

От идеалните за комфорта, удобството и сигурността еднодневни лещи до годишните лещи, които не препоръчваме. Можете – според нуждите и предпочитанията – да си купувате седмични, едномесечни лещи. Някои ги сменят на година, но не ви го препоръчваме!

Налага ви се да шофирате често и дълго и през нощта?

Ежедневието ви е свързано с натоварване на зрението?

Работите в условия на лоша осветеност?

Не искате да се отказвате от динамичният си начин живот?

Астигматизмът ви досажда  и пречи?