Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш 5% отстъпка за всяка поръчка.

Спортуване с контактни лещи?

Спортуване с контактни лещи?

Представете си – реферът е свирил дузпа. Играчът се засилва, вратарят скача и лови топката върху лицето си. Очилата му се счупват от удара и го нарязват. Невъзможно е, нали?

Днес вратарите ползват контактни лещи.

Добре – друга картинка – финал на голям тенис турнир. Фаворитът играе смешно слабо. Разхлабила се рамката на очилата му и той вместо да следи топката, непрекъснато се опитва да ги крепи на носа си. И това не става. Той най-вероятно ще е с еднодневни лещи.

Точно така! Никой вече не спортува с очила. За тази работа има лещи за очи. Беше времето, когато цареше мнението, че с тях не може да се спортува, че е опасно, че може да се случат разни страхотии. На практика нищо по-лошо от това, да падне лещата, не може да се случи. А с модерните контактни лещи и тази възможност е сведена до минимум.

Ако носите лещи и обичате в свободното си време да спортувате, сигурно и наум не ви минава да ги свалите, и да си сложите очила! Най-много да си купите еднодневни контактни лещи – и да се повредят, и да ги загубите – не е кой знае какво.

Какъвто и спорт да упражнявате – да тичате, да скачате, да карате ски или да играете скуош – няма проблем – ползвайте своите лещи за очи и се наслаждавайте на динамиката на играта и на усещането за свобода.

Спорно е само дали е добре да плувате с лещи.

Вероятността, морската вода или обилно хлорираната вода от басейна да влезе в очите ви и да ги раздразни, е висока. Лещите могат да се инфектират или да ги загубите. Все пак – ако имате диоптър лещите спасение, но може би по-удачен вариант са еднократните лещи. Те са идеални за всеки спорт – поради факта, че така или иначе са за еднократна употреба. Отпадат всякакви рискове и грижи по опазването им здрави, чисти, неинфектирани.

Свързани публикация