Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш 5% отстъпка за всяка поръчка.

Мултифокални ( прогресивни ) контактни лещи

Мултифокални ( прогресивни ) контактни лещи

Ако до скоро сте имали идеално зрение, но напоследък светът изглежда замъглен и неясен, ако сте около 40те и над тях – навлизате във възрастта на пресбиопията. С възрастта лещата на окото губи пластичност, намалява способността й за акомодация и пречупващата й сила.

Зрението се влошава на къси разстояния.

Постепенно се размазват образите на средни разстояния, и на дълги. Най-модерният начин за корекция на пресбиопичното зрение са меките мултифокални лещи.

Спомнете си бабините очила – със смешното деление през средата. Най-грубо казано - представете си лещите с множество такива зони за виждане на различни разстояния – така подредени, че да осигуряват оптимална острота на зрението на всички дистанции, като прехода през тях е толкова плавен, че не го усещате.

Това са то мултифокални или прогресивни контактни лещи.

Конкуренция на пазара кара всеки производител да търси пътища към най-удобния, ефективен и комфортен за носене продукт. Вариациите трудно могат да бъдат обобщени накратко. По-важното е, че от това печелите вие.

Необходимите ви прогресивни контактни лещи стават все по-качествени и лесно поносими. Приближават се до естествената природа на окото. Пропускат все повече кислород, все по-добре овлажнени са. Осигуряват все повече екстри. Някои коригират и астигматизъм в ниските нива. Нещо обичайно е вече да минимизират отблясъци или да осигуряват ясно виждане дори в лошо осветена среда.

Най-популярни са мултифокалните лещи със срок на подмяна един ден, две седмици и един месец.

 По-кратките срокове на подмяна гарантират по-голяма сигурност и защита от инфекции, налепи и драскотини по контактните лещи. Можете да ги носите по-дълго, а с някои дори можете дори да преспивате с лещи.

Когато сте над 40те и ръката ви не стига да държите книгата достатъчно далече от очите си, когато ви е мъчително трудно да извършвате най-елементарни дейности, свързани с взиране на кратки и средни разстояния, а ежедневието ви притиска и изисква от вас да сте в кондиция,когато искате комфорт и високо качество на зрението просто си купете мултифокални лещи!