Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш 5% отстъпка за всяка поръчка.

С контактни лещи през зимата?

С контактни лещи през зимата?

Напук на мнението за зимата като за мокър и студен сезон, на практика тя е студена, но суха – най-сухата, сравнена с другите сезони. Въздухът се изсушава от бръснещия студен вятър, от безснежния студ в тихо време. И това особено затруднява притежателите на контактни лещи.

Особености при поддръжката на лещите

Характерното за този период е високата заболеваемост от инфекциозни и простудни болести, които засягат и лещите за очи. Сухият и горещ въздух в помещенията и сухият, но студен въздух навън, също подлагат окото на изпитания.

Затова най-важното при поддръжката на лещите ви се оказва доброто им овлажняване и дезинфекциране. И разбира се – съхранението при температури, които няма да позволят замръзването им. Ако все пак това се случи, по-добре ги изхвърлете и си купете нови.

Внимавайте със слънцето

Ако си мислите, че UV лъчите са опасни само лятото, време е да преразгледате мнението си. Снежните и слънчеви дни са не по-малко рискови. Вярно е, че модерните лещи са с вградени UV защити, но те не покриват цялото око и затова е по-добре да използвате качествени слънчеви очила.

Когато карате ски или спортувате на открито и се движите с висока скорост, дори в тихо време студеният поток въздух в лицето ви изсушава кожата и очите ви. Затова си намерете скиорски очила по мярка. Те не само ще пазят очите и лещите ви от пресъхване, но ще ви защитят от и наранявания при падане или сблъсък.

Как да се предпазвате

Добро решение би било за зимните месеци да изберете лещи, подходящи за сухи очи, като Proclear . Купете си разтвори за лещи, които добре ги овлажняват и поддържат и имат висока дезинфекцираща сила. Вземете си изкуствени сълзи, които бързо ще отстраняват дискомфорта при изсъхване на окото и ще промиват попадналите с вятъра песъчинки и дразнители.

Свързани публикация