Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш 5% отстъпка за всяка поръчка.

Контактни лещи по време на пандемия (Covid-19)

Контактни лещи по време на пандемия (Covid-19)

"Нашите открития показват, че контактните лещи остават напълно приемлива форма на корекция на зрението по време на пандемията от коронавирус, стига хората да практикуват добра хигиена на ръцете и да следват подходящи указания за носене и грижа."

Каза д-р Линдън Джоунс, директор на Центъра за очни изследвания и образование (CORE) в Университета в Ватерло (Онтарио, Канада) и водещ автор на публикацията. 

Във връзка с множеството притеснения свързани с носенето на контактни лещи около COVID 19 ще ви представим 5 съвета, базирани на изследователско проучване, направено от 5 от най-добрите офталмолози през април 2020.

  1. Можете да носите контактни лещи. Понастоящем няма научни доказателства, че потребителите на контактни лещи имат повишен риск от заразяване с Коронавирус в сравнение с носителите на очила.
  2. Добрите хигиенни навици са най-важни. Измиването и подсушаването на ръцете е от съществено значение. Също така правилната употреба и грижа по поддръжката и съхранението на контактните лещи ще ви помогнат да сте здрави, независимо от пандемията.
  3. Очилата не осигуряват защита. Няма научни доказателства в подкрепа на слуховете, че носенето на очила предлагат защита срещу COVID-19.
  4. Дръжте мръсните ръце далеч от лицето си. Независимо дали носите контактни лещи, очила или нищо, избягвайте да докосвате носа, устата и очите с немити ръце е една от препоръките и на Световната здравна организация (СЗО) и американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC).
  5. Ако сте болни, временно спрете да носите контактни лещи. Носещите контактни лещи, които са болни, трябва временно да се върнат към носенето на очила. Можете да възобновите употребата с нови контактни лещи и контейнери за съхранение, след като сте напълно здрави и сте се консултирали с вашия лекар.

За повече информация, моля посетете core.uwaterloo.ca.

Свързани публикация