Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш код за 10% отстъпка на твоя имейл адрес!

Астигматични контактни лещи

Астигматични контактни лещи

Астигматични контактни лещи

Астигматични или торични са контактни лещи, които коригират астигматизъм. Някои хора имат нужда освен от корекция на късогледство или далекогледство, а и от такава на астигматизма. Ако в рецептата от доктора Ви има стойности в полето „Cyl“ и „Axis“, то трябва да си вземете астигматични контактни лещи.

Brand: Alcon
AirOptix Astigmatism на Alcon са месечни торични лещи произведени за корекция на астигматизм. Като представител на на фамилията AirOptix, ви предоста..
55,02 лв.
JAN: 3 лещи
Brand: CooperVision
Biofinity Toric на Cooper Vision са торични лещи предназначени за корекция на астигматизъм. Иновативният торичен дизайн гарантира ясно и контрастно з..
52,74 лв.
JAN: 3 лещи
Brand: CooperVision
Proclear Toric на CooperVision са месечни астигматични лещи създадени за корекция на астигматизъм. Като представител на фамилията, те са от биосъвмес..
52,80 лв.
JAN: 3 лещи
Brand: Bausch Lomb
Purevision Toric е част от семейството Pure Vision на Bausch Lomb и осигурява характерния превъзходен комфорт на носене. Високата кислородна пропускл..
121,26 лв.
JAN: 6 лещи
Brand: Bausch Lomb
Астигматичните контактни лещи PureVision 2 for Astigmatism са специално създадени за корекция на астигматизъм. Използвания материал е Balafilcon A, ко..
65,16 лв.
JAN: 3 лещи
Brand: Bausch Lomb
SofLens 66 Toric на Bausch Lomb са най-продаваните астигматични лещи за корекция на астигматизъм в света. Те са месечни, с ежедневно поставяне и сваля..
124,08 лв.
JAN: 6 лещи
Показани са от 1 до 6 от 6 резултата (1 страници)

Защо да избера астигматични ( торични ) контактни лещи?

Корекцията на астигматизъм с контактни лещи със сигурност ще подобри качеството на зрението Ви. Липсата на периферно зрение и сложните и скъпи очила карат все повече хора да носят астигматични контактни лещи и оценяват разликата, като несравнима. Днес с последните поколения астигматични лещи ще коригирате цилиндри до -5.75 D с точност през 5 градуса, което беше немислимо преди десетина години!

Как да избера астигматични контактни лещи?

В зависимост от стойностите на астигматизма, може да избирате между еднодневни, седмични или месечни контактни лещи. Имайте предвид, че астигматичните контактни лещи коригират най-често стойности над -0.75 D. Ако Вашите са по-ниски може да опитате с асферични контактни лещи. Най-голям избор и най-много варианти имат месечните лещи поради факта, че са най-разпространени. Производителите на еднодневните астигматични контактни лещи непрекъснато увеличават избора, но все още са много по-малко от месечните. 

Както и при сферичните, така и при астигматичните контактни лещи материалите са хидрогели и силикон хидрогелни. Торичните контактни лещи са по-дебели от сферичните и преноса на кислород допълнително се намалява. Ако смятате, че в ежедневието ще използвате астигматичните контактни лещи повече от 12, 14 часа, по-добрият вариант е силиконовият материал. Ако пък няма да ги ползвате постоянно или просто за кратко през деня, хидрогелните астигматични лещи също са подходящи.

Защо астигматичните контактни лещи струват повече от сферичните?

Както казахме по-горе астигматичните контактни лещи са много по сложни от сферичните. Нормално е цената на астигматичните лещи да е по-висока. Корекцията на астигматизъм не е проста и за да е качествена производителите имат нужда от повече технологии за да я реализират, затова и цената е различна.