Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш код за 10% отстъпка на твоя имейл адрес!

Johnson & Johnson

Johnson & Johnson - производител на контактни лещи

Johnson & Johnson ( Джонсън и Джонсън ) е най-голямата фармацевтична компания в света. Те залагат на висококачествени контактни лещи с по-къс срок на употреба – еднократни и седмични. Изключително популярни са в САЩ и Азия, за съжаление заради цената им не са толкова търсени в България.
1 Day Acuvue Moist на Johnson & Johnson са еднодневни контактни лещи. Те са от хидрогелен материал с 88% кислородна пропускливост. Имат ..
51,24 лв.
JAN: 30 лещи
Ако вашите очи не понасят контактни лещи от силикон-хидрогел, то пробвайте ACUVUE 2 на JOHNSON & JOHNSON. Те са изработени от патентован сил..
46,32 лв.
JAN: 6 лещи
Изследване сочи, че 8 от 10 човека забравят, че са с контактни лещи, когато на очите им са Acuvue Oasys with Hydraclear Plus на Johnson..
61,50 лв.
JAN: 6 лещи
Показани са от 1 до 3 от 3 резултата (1 страници)

Johnson & Johnson ( Джонсън и Джонсън ) навлизат в бизнеса с контактни лещи през 1981, като купуват малка компания за производство на контактни лещи наречена „Frontier Contact Lens Company“. За разлика от другите големи производители на контактни лещи те съсредоточават усилията си в контактни лещи за по-къс срок на подмяна, седмични и еднократни лещи.

Еднократни ( еднодневни ) контактни лещи на Johnson & Johnson.

Започват да предлагат първи еднократни контактни лещи през 1993. под името „1-day Acuvue“, те представляват хидрогелни лещи с 58% вода и допълнителен UV филтър. Постепенно ги усъвършенстват  и добавят агент за допълнително овлажняване. През 2008 г. пускат и първите еднократни контактни лещи от силиконов хидрогел наречени „1-day Acuvue TrueEye“. Те са от трето поколение силиконов материал с 48% вода и вграден UV филтър.

Седмични контактни лещи на Johnson & Johnson

Като пионери в много области Johnson & Johnson са и първите в контактологията. През 1987 г. разработват първите седмични контактни лещи с името „Acuvue“. Материалът е бил хидрогел с 58% вода, UV филтър и изтънени ръбове, като за времето си правят огромна революция. Постепенно започват да предлагат вариант за корекция на астигматизъм и пресбиопия ( бифокални контактни лещи ). През 2005г. вече имат и силиконови контактни лещи наречени „Acuvue Oasys“ с които печелят редица награди на оптометристи и офталмолози по света.