Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш код за 10% отстъпка на твоя имейл адрес!

Dailies® Total 1™

еднодневни контактни лещи

Dailies® Total 1™

еднодневни контактни лещи

  • Доставка: 5-7 раб. дни
  • Артикул: 28
  • UPC: 630175507808
59,90 лв.
(30 лещи в опаковка)

Възможни варианти

Актуални промоции

Описание на контактни лещи Dailies® Total 1™

Dailies Total1 ( Дейлис тотал ) на фирма Alcon ( Алкон ) са иновативни еднодневни контактни лещи. Те са последно поколение еднократни лещи предлагащи изключително високо ниво комфорт и същевременно здравословни за очите.

Контактните лещи Dailies Total 1 са направени от патентования материал Delefilcon А ( силиконов материал не категоризиран в момента според FDA ). Иновацията при този модел еднодневни лещи идва от водното съдържание. В центъра на лещата водата е съответно 33%, а  Delefilcon А 67%, в краищата на лещата обаче водното съдържание достига почти 80%. Това е постигнато с нова технология на производство наречена воден градиент ( Water Gradient Technology ). Силиконовият материал при  Dailies Total 1 предлага изключително висока кислородна пропускливост от приблизително 156 Dk/t, което е предпоставка за по-здрави очи.

Като повечето еднодневни контактни лещи Дейлис тотал също са не йонизирани. Тази допълнителна обработка е характерна за лещите с по-дълъг срок на употреба ( месец и повече), защото намалява отлагането на протеини и липиди върху поврърхността им. При еднократните лещи такава необходимост не съществува.

Комфорта е голямото предимство на Dailies Total 1. От Alcon са заложили на иновацията в производството, като предлагат почти 80% водно съдържание в края на лещите. Това елиминира триенето с клепача при примигването и намалява дразненията. Лещите Dailies Total 1 са с допълнителен агент за овлажняване наречен SmarTears® Technology ( phosphatidylcholine ). Той се освобождава при носене и заедно със слъзния филм не позволяват на лещите да изсъхват и в допълнение служи за смазка при триенето с клепачите. Модулусът ( твърдостта на материал ) при Dailies Total лещите е 0.76 Mpa, което е доста ниско за силиконови лещи. Въпреки това, този показател не може да се сравни с хидрогелните лещи. Като цяло с еднодневните лещи Dailies Total 1 ще се радвате на комфорт дори при по-продължителна дневна употреба достигаща до 16 часа.

Дизайнът на лещите Дейлис Тотал не се различава много от останалите продукти на Алкон. За съжаление липсва асферичната предна повърхност ( елиминираща сферичните аберации ) и потребители с ниски нива на астигматизъм може осетят това, особено ако са ползвали асферични лещи преди това. Диаметърът и кривините са съответно 14.1 мм и 8.5 мм, добре балансирани и не позволяват на лещите да “плуват” в окото.

Цялостната оценка за еднократните лещи Dailies Total 1 е много висока. Те са последно поколение еднодневни лещи с иновативен начин на производство - воден градиент ( water gradient ). Балансът на високото водно съдържание и високата кислородна пропускливост предполага комфорт и здравословна употреба. 

Каква зрителна недостатъчност коригират Dailies Total1?

Контактните лещи Dailies Total1 коригират късогледство (Миопия) до -12.00 D и далекогледство (Хиперопия) до +6.00D.

Кога трябва да сменя контактните лещи Dailies Total 1?

Контактните лещи Dailies Total1 са еднодневни (еднократни). Това означава, че всеки ден трябва да бъдат подменени с нови, за да се радвате на качествено и безпроблемно зрение.

Мога ли да спя с контактни лещи Dailies Total1?

Dailies Total1 не са сертифицирани за непрекъснато носене! Не трябва да преспивате с този модел контактни лещи.

От какъв материал са направени Dailies Total 1?

Dailies Total1 са направени от силиконов хидрогелен градиент. Съдържат 33% в средата и постепенно достигат до 80% в краищата. Материалът е Delefilcon А. 

Каква грижа трябва да се полага за контактни лещи Dailies Total 1?

Няма нужда от допълнителни средства от почистване и съхранение, защото се изхвърлят след употреба. Въпреки това, при нужда от промивка препоръчваме само специализирани средства.

Спецификация на контактни лещи Dailies® Total 1™

Материал
Вид Силикон-хидрогел
Име Delefilcon A
Водно съдържание (%) 33-80
Кислородна преносимост (DK/t) при @-3.00 156
Модул (MPa) 0.76
УВ Филтър Не
Метод на производство -
Дизайн
Базисна кривина (мм) 8.5
Диаметър (мм) 14.1
Дебелина в центъра (мм) при @-3.00 0.09
Оптична Зона (мм) при @-3.00 -
Асферична повърхност Не
Информация за употреба
Препоръчителен режим на използване Дневен
Сертифицирани за непрекъснато използване Не
Сертифицирани като терапевтични Не
Срок на подмяна след първоначална употреба 1 ден

Мнения на клиенти за контактни лещи Dailies® Total 1™

Напишете отзив

Сходни на Dailies® Total 1™ контактни лещи