Меню
Вашата кошница

Регистрирай се и получаваш код за 10% отстъпка на твоя имейл адрес!

Седмични контактни лещи

Седмични контактни лещи

Седмични контактни лещи

Седмичните контактни лещи са тези, които се подменят на всяка една или две седмици в зависимост от режима на носене. Те предлагат баланс между месечна и еднодневна подмяна, което прави седмичните контактни лещи идеални за потребители с по-високи изисквания.

Ако вашите очи не понасят контактни лещи от силикон-хидрогел, то пробвайте ACUVUE 2 на JOHNSON & JOHNSON. Те са изработени от патентован сил..
46,32 лв.
JAN: 6 лещи
Изследване сочи, че 8 от 10 човека забравят, че са с контактни лещи, когато на очите им са Acuvue Oasys with Hydraclear Plus на Johnson..
61,50 лв.
JAN: 6 лещи
Показани са от 1 до 2 от 2 резултата (1 страници)

Защо да избера седмични контактни лещи?

Основният производител на седмични контактни лещи в света Johnson & Johnson и за съжаление няма много голям избор от този вид. В зависимост от режима на носене е задължително да ги подменяте всяка седмица, ако преспивате с лещите и на две седмици при дневна употреба. Основните ползи от по-кратката подмяна на седмичните контактни лещи е в това, че материалът се износва по-малко и качеството на зрение е по-добро сравнено с месечните контактни лещи. В допълнение всички седмични контактни лещи са с UV филтър.

Как да избера седмични контактни лещи?

В зависимост от нуждите за корекция може да изберете, между  сферичен ( късогледство /далекогледство ) , астигматичен или мултифокален вариант на седмични контактни лещи.

От гледна на точка на материалите от които са произведени има две възможности. Силиконовите контактни лещи са с ниско водно съдържание 38%, но за сметка на това с по-висок пренос на кислород към окото. Хидрогелните седмични контактни лещи са на обратния полюс, притежават 58% вода, но кислородната проводимост е значително по-малка.